Închide

Balul Operei din Cluj, organizat doar online în acest an

Cultură by Actual de Cluj - ian. 28, 2021 0 298

Balul Operei va fi organizat în acest an online din cauza pandemiei de coronavirus, anunță Opera Națională din Cluj-Napoca.

Spectacolul este programat în 29 februarie, în distribuție cu dirijorul David Crescenzi, în regia Mihaelei Sandu, cu doi invitați speciali – soprana Mihaela Marcu și tenorul Ioan Hotea. Prezentatori sunt Loredana Corchiș și Marius Constantinescu.

Este a 26-a ediție a acestui eveniment și prima care are loc fără invitați în sală.  ”Întreaga sală este amenajată în spirit de sărbătoare, în încercarea de a sublinia eleganța și rafinamentul Balului Operei din Viena. Scaunele din stal sunt îndepărtate, sala fiind special pregătită pentru a conecta zona publicului și scena. Aici, auditoriul se află în imediata apropiere a desfășurării spectacolului, bucurându-se de ocazionalele momente de interacțiune cu protagoniștii momentelor vocale și coregrafice”, arată instituția de cultură.
Programul muzical include momente orchestrale, solistice – vocale și instrumentale – valsuri, arii, balade, fragmente muzicale care respectă caracterul dansant, fiind astfel redate și prin mișcare scenică, prin participarea perechilor de soliști ai Ansamblului de Balet al Operei Naționale Române clujene.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu