Închide

Balul Operei 2018, sâmbătă, la Cluj. Evenimentul e dedicat Centenarului Marii Uniri

Social by Catalin Suciu - mart. 02, 2018 0 695

Clujenii sunt invitaţi, sâmbătă, de la 19.00, la Balul Operei, eveniment care aduce pe scenă invitaţii speciali, Ştefan Pop, tenor de renume international, şi pe Tiberiu Soare, dirijorul Operei Naţionale Române Bucureşti. În premieră, Sala Mare se transformă în sală de bal, iar personajul principal devine publicul. Evenimentul se dorește a fi o gală apropiată de celebrul bal vienez.

Spre deosebire de ultimii ani, Balul va fi organizat pentru prima dată exclusiv de Opera Națională Română din Cluj.
Scaunele instituției de cultură vor fi acoperite cu o scenă iar auditoriul e format, în sală, de doar 180 de scaune special amplasate către scena din mijlocul clădirii și nu către tradiționala scenă a Operei. Este o structura clasică a balurilor vieneze, tematica abordată fiind cea a Centenarului Marii Uniri şi a unităţii în diversitate.

Programul liric şi coregrafic al serii va aduce publicului artişti de mare valoare, inclusiv soliştii, Orchestra şi Ansamblul de Balet  al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Programul include momente muzicale din repertoriul autohton şi internaţional (Ciprian Porumbescu, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Camille Saint-Saëns şi mulţii alţii) – cu piese reprezentative de operă, musical şi operetă.

Invitatul special al serii este tenorul Ştefan Pop – laureat a două dintre cele mai importante competiţii internaţionale (Operalia, găzduită de Teatro alla Scala din Milano, sub conducerea lui Placido Domingo şi Competiţia Internaţională de Muzică de la Seul). Alături de el vor mai fi interpretări altor solişti precum Carmen Gurban, Iulia Merca, Diana Ţugui, Viktoria Cormoş, Larisa Ştefan, Hector Lopez, Sorin Lupu, Simonfi Sandor, Andrei Manea, Andrei Nicoară, Sebastian Balaj sau Diana Gheorghe.

Nu vor lipsi nici valsurile de Johan Strauss, Franz Lehar sau Ion Ivanovici.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare