Închide

”Bacul de toamnă” e susținut la Cluj de peste opt sute de elevi

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 12, 2023 0 100

”Bacul de toamnă” e susținut la Cluj de peste opt sute de elevi.

Datele Inspectoratului Școlar Județean arată că la a doua sesiune a examenului de bacalaureat idn acest an, cea din toamnă, în Cluj s-au înscris un număr de 854 de candidați. Dintre aceștia, 578 de candidați provin din promoţia curentă 2022-2023, iar 276 sunt candidați din promoţiile anterioare.
Probele scrise încep miercuri 16 august 2023, cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmată joi 17 august de proba scrisă obligatorie a profilului iar vineri de proba scrisă la alegere a profilului și a specializării.

Luni 21 august e programată proba scrisă la limba și literatura maternă pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.
Comisia județeană de organizare a examenului din Cluj a aprobat un număr de 19 solicitări pentru susținerea examenului în condiții speciale care vizează după caz prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, redactarea lucrării scrise prin dictarea conținutului de către candidat unui profesor asistent, de altă specialitate, decât cea la care se desfășoară proba respectivă, utilizarea instrumentelor specifice de scriere în cazul elevilor cu deficiențe de vedere,prezența interpreților în limbajul mimico-gestual pentru elevii cu deficiențe de auz.
La nivelul județului Cluj, în sesiunea de toamnă sunt organizate patru centre de examen, dintre care două în Cluj-Napoca, unul în Turda și un al patrulea în Dej. La acestea se adaugă un centru zonal de evaluare a lucrărilor scrise. Elementul de noutate al acestei sesiuni de examen constă în faptul că lucrările scrise ale candidaților se vor corecta online, în platforma pentru evaluare digitalizată a Ministerului Educației, în centre de evaluare special organizate.

Primele rezultate sunt afișate în 25 august, iar cele finale, după contestații – în 29 august. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5, iar media finală – cel puțin 6.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu