Închide

Bacalaureat la Cluj: fără eliminări din examen pentru fraude, prima dată în ultimii ani

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iun. 27, 2018 0 101

Niciun incident la examenul de bacalaureat în Cluj până la această oră – o raritate a ultimilor ani, când de fiecare dată mai mulți candidați au fost eliminați pentru fraudă.
În acest an examenul de Bacalaureat e susținut la Cluj de 4.197 candidați, dintre care 416 din promoțiile anterioare. Până la această oră, însemnând deja trei probe susținute, nici unul dintre aceștia nu a fost eliminat și, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj, aceasta înseamnă că niciunul nu a încercat să copieze, căci „avem toleranță zero la fraudă”.

Absolvenții de liceu au susținut prima probă a examenului de bacalaureat, proba scrisă la Limba și literatura  română, în 25 iunie, iar ieri a fost programată proba scrisă la limba și literatura maternă pentru elevii care învață în limbile minorităților; azi afost programat examenul la proba obligatorie a profilului, de matematică pentru absolvenții de profil real și istorie pentru profilul umanist și vocațional. Anul trecut, doar la prima probă au fost deja eliminați șase candidați pentru tentativă de copiere iar în 2016 doar la proba obligatorie a profilului, cea susținută în acest an azi, un elev din Apahida a fost la rândul său eliminat din examen pentru tentativă de fraudă; în 2015 doi elevi au fost eliminați din același motiv. „S-or fi învățat minte”, spune pentru actualdecluj.ro șeful IȘJ Cluj Valentin Cuibus. „S-or fi învățat ăc nu e OK să pierzi un examen, pentru că dacă ești eliminat pierzi două sesiuni și poți da din nou examenul doar în sesiunea din toamna viitoare”. Cuibus adaugă că, din ce își aduce aminte, cel puțin în ultimii șase ani n-au fost cazuri în care vreun elev să nu fi fost eliminat din examen pentru fraudă. „În ultimii ani au fost unul, doi, trei”, spune el. „Să mai așteptăm o zi”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu