Închide

Azi Banca Transilvania îşi remunerează investitorii cu aproape un miliard de lei. Horia Ciorcilă, preşedintele băncii, ia 40 mil. lei. Fondurile Pilon II, aproximativ 230 mil. lei

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 06, 2023 0 248

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare bancă de pe piaţa locală în funcţie de active, va acorda astăzi, 6 noiembrie, dividende de 900 de milioane de lei către acţionari din rezervele de profit din 2022 şi 2021, ca urmare a unei decizii a Adunării Generale a Acţionarilor de la finele lunii septembrie.

Dividendul brut pe acţiune este de 1,13 lei. Pe lista investitorilor este şi antreprenorul Horia Ciorcilă, preşedintele băncii de la Cluj. Cu un pachet de 4,59% din capitalul social, el va încasa aproximativ 40 de milioane de lei. Din întreaga sumă distribuită, circa 234 de milioane de lei vor merge către fondurile de pensii private Pilon II, care au împreună o deţinere de 26% din totalul acţiunilor TLV. În actualul sezon de raportări financiare de la Bursa de Valori, instituţia de credit este programată să îşi publice situaţiile aferente primelor nouă luni din an pe 10 noiembrie.

Acţiunile TLV s-au apreciat cu 27,4% anul acesta, pe tranzacţii de 1,7 miliarde de lei, la 22,48 lei pe unitate. Banca este evaluată la circa 18 miliarde de lei, arată datele BVB citate de Ziarul Financiar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu