Închide

Axial Construct Invest, firmă cu multe proiecte imobiliare în Cluj, va construi și liceul nou din cartierul Borhanci/În mai, firma a semnat contractul și pentru execuția școlii gimnaziale

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 11, 2023 0 752

Contractul de proiectare și execuție pentru construirea unui liceu cu sală de sport în cartierul Borhanci a fost semnat de Primăria Cluj cu asocierea SC Axial Construct Invest SRL – SC Mird Instal SRL – SC Prodesign Engineering & Construction SRL.  Valoarea contractului este de 7,3 milioane euro (36.112.073,2 lei) TVA inclus.
„Construcția liceului va avea un regim de înălțime P+2E, unde vor fi amenajate 12 săli de clasă cu o capacitate de 30 elevi, 6 cabinete limbi străine, 9 cabinete profesori, 6 birouri, un cabinet medical, 8 spații depozitare, 12 grupuri sanitare, o bibliotecă.
Sala de sport va avea o suprafață utilă interioară de 1411,20 mp cu parter și etaj parțial, unde se vor amenaja vestiare atât pentru elevi, cât și pentru profesori, grupuri sanitare, spații de depozitare ș.a.. Gradena va avea o capacitate de 195 persoane, iar datorită funcțiunilor moderne în această sală de sport se vor putea organiza competiții sportive”, a arătat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.
Pentru liceu, durata contractului este de 19 luni din care proiectarea presupune 4 luni iar execuția 15 luni. Contractul de proiectare și execuție pentru construirea liceului cu sală de sport în cartierul Borhanci a fost semnat de Primăria Cluj în 10 august cu asocierea SC Axial Construct Invest SRL – SC Mird Instal SRL – SC Prodesign Engineering & Construction SRL.

Liceul și sala de sport fac parte din hub-ul pe care Primăria vrea să îl construiască în cartier, acesta incluzând și creșă, grădiniță, școală primară dar și un bazin de înot sau o pădure parc. Primăria a mai semnat contractul pentru realizarea bazinului de înot (proiectare și execuție) cu MBS Grup – Poliart – ASA CONS România, tot anul acesta.

În luna mai, Primăria a mai semnat cu Axial Construct Invest (în asocierea cu MRD Instal-Prodesign Engineering & Construction – DaroConstruct) contractul de proiectare și execuție pentru  „Școala Gimnazială Borhanci” în valoare de 10.270.048,12 euro (50.323.235,80 lei).  Durata acestuia este de peste 4 ani de zile –   560 zile, din care 110 zile termen proiectare și 450 zile termen execuție lucrări după cum a arătat primarul Boc pe Facebook.
Axial Construct Invest s-a ocupat și de modernizarea Grădiniței Floare de Iris pentru Primăria Cluj dar și de alte lucrări de creștere a eficienței energetice a unor unități școlare (ex școala Nicolae Iorga). A avut contracte și cu Universitatea Babeș-Bolyai sau s-a ocupat de reparații la Institutul Inimii din Cluj.
De altfel, societatea este acționară, potrivit Gazeta de Cluj în firma Solaris Real Estate Investments Cluj-Napoca, cu numeroase proiecte imobiliare în Cluj-Napoca, firmă înființată în 2017 care mai are ca acționar și societatea Vinovis, deținută de Călin Vișan, unul dintre fii actorului Dorel Vișan. De altfel, administratori ai Solaris Real Estate figurează Călin Vișan și Florin Adrian Mercean.
foto: simulari liceu Borhanci – Patrulius și Asociații, realizatorii studiilor de fezabilitate pentru investițiile din Hub-ul Bohanci

Nici un comentariu

Scrie un comentariu