Închide

Avertisment CERT-RO: Atacuri informatice care vizează utilizatorii Facebook

ActualitateSocial by Catalin Suciu - iun. 24, 2020 0 148

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra unei campanii de tip phishing desfășurată în această perioadă și care vizează utilizatorii Facebook.

Concret, prin intermediul unei postări pe pagină, victimele sunt informate că le-a fost blocat contul, pentru distribuirea de informații false.

Ulterior, atacatorii cer utilizatorilor să acceseze un link de deblocare, unde aceștia sunt rugați să-și introducă datele personale.

CERT-RO subliniază că aceste postări “au ca obiectiv impacientarea utilizatorului, cu privire la blocarea contului personal, pentru răspândirea de informații false sau fraudă”.

Specialiștii recomandă utilizatorilor să nu acționeze impulsiv în mediul online și să citească cu atenție textul mesajelor sau a notificărilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare