Închide

Avarii de proporții la rețeaua de energie electrică din Cluj în urma ninsorilor abundente din ultimele ore, s-a intervenit pe drumuri, la munte e cod portocaliu de ninsori

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 27, 2023 1 464

Avarii de proporții la rețeaua de energie electrică din Cluj în urma ninsorilor abundente din ultimele ore.

După ninsorile de ieri și de azi, echipajele de intervenție de la Distribuție Energie Electrică România intervin cu toate cele 26 de echipe în teren.

Au fost afectate 18 linii de medie tensiune integral sau parțial și aproape două sute – mai exact 189 – de posturi de transformare sunt nealimentate.

Cele mai afectate zone sunt Gilău – parțial, Rusești, Someșul Rece, comuna Măguri Răcătău, Borșa, Băișoara, Muntele Băișorii, Iara, Buru, Aghireșu, Ticu, Nadășu, comuna Râșca, Tiocu, Panticeu, Pălatca, Ciubanca și Bogata.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” a intervenit pe parcursul nopții cu opt echipaje. Între localitățile Someșul Cald și Mărișel au fost degajați peste 50 de arbori și ramuri căzute pe carosabil, iar în cursul dimineții a fost degajat un copac de pe DN1 E60, căzut între localitățile Ciucea și Negreni.

De asemenea, conform unei informări a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Drumuri și Poduri Județene, direcție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a utilizat în ultimele 24 de ore sute de tone de nisip în special pe nouă tronsoane de drumuri județene din zona de munte. Mai exact, 880 de tone de nisip și 220 de tone de sare, în total peste o mie de tone de material antiderapant. La ora redactării acestei știri, conform CJSU, echipe de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj – Secţia Drumuri Naţionale Cluj acționează cu echipe de intervenție pe tronsonul DN1R – Huedin, la limita de județ, în zona localității Poiana Horea.

Totodată pe autostrada Transilvania în weekend s-au folosit 332 tone de sare și trei tone de clorură de calciu iar condițiile de trafic, apreciază CJSU, sunt ”normale”.

Zona de munte a județului Cluj se află sub incidența unui cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent, până după-masă la ora 15. Astfel, în următoarele patru ore, local, vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă de 1-3 cm. Pe crestele montane meteorologii se așteaptă la intensificări ale vântului cu rafale în general de 50 – 60 km/h, viscolind ninsoarea.

Un comentariu

  1. Rușine Electrica!!! Zeci de mii de oameni stau in întuneric și frig mulțumită incompetenței voastre. Arborii aia care au văzut peste firele electrice, trebuiau tăiați de mult. In Beliș nu mai avem curent de azi noapte de la ora 3. Voi ați aflat după 2 ore jumate. De la ora 10, ați tot amânat rezolvarea problemei. De la 10 la 11. De la 11 la 12. De la 12 la 13. Și tot așa până acum. Pariez că și acum stați ascunși în vreo cârciumă și pretindeți că munciți. Iar noi stam in continuare in frig și întuneric,că în evul mediu.

Scrie un comentariu