Închide

Autostrada Unirii, la un pas de lansarea licitației : ,,capetele” finanțate prin PNRR, pe masa Guvernului pentru aprobare. Loturile de 60 de kilometri de la Târgu Mureș și Târgu Neamț costă 6 miliarde lei

Economie by Actual de Cluj - dec. 09, 2022 0 152

Loturile de Autostradă de la Târgu Mureș și Târgu Neamț, parțial finanțate prin PNRR sunt la un pas de lansarea licitației pentru proiectare și execuție, Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea investiției de 6 miliarde de lei fiind transmis de la Ministerul Transporturilor către Executiv spre aprobare până la sfârșitul lunii, conform angajamentelor. Procedurile pentru ultima autostradă fără contracte lansate în licitație s-au desfășurat într-un ritm accelerat în ultimele luni : dezbateri pentru Aviz de Mediu, aprobare în Consiliul Tehnic al Ministerului Transporturilor și apoi, pe 22 noiembrie la Ministerul Dezvoltări în Consiliul Interministerial, arată economedia.ro.

Capetele de la Târgu Mureș și Târgu Neamț sunt finanțate prin PNRR (n.r. singurul proiect rutier fără procedură de achiziție lansată), lungimea totală este de 59 de kilometri, iar costul total estimat de 6 miliarde lei (1,2 miliarde euro). Durata de realizare, proiectare și execuție este de 30 de luni pentru a respecta ,,borna” PNRR : august 2026.

Tronsonul I, Târgu Mureș-Miercurea Nirajului are 22 kilometri, cuprinde 32 de poduri și pasaje și are alți 2,3 kilometri de Drum de Legătură la Autostrada Transilvania A 3. Costul total este de 3,6 miliarde lei.

Tronsonul III Leghin-Târgu Neamț are 29,9 kilometri, cuprinde 26 de structuri ( 13 poduri, 11 pasaje și 2 viaducte) și are un cost de 2,5 miliarde lei.

Pentru secțiunea de munte, Miercurea Nirajului – Leghin (159 km) peste aprox. 10 zile încep dezbaterile pentru emiterea avizului de mediu, durata procedurii fiind de aproximativ o lună.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu