Închide

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 42% din lucrările la lotul Chețani – Câmpia Turzii, pe care vrea să îl finalizeze în 2023, în ciuda ploilor din iunie

Economie by Actual de Cluj - iul. 24, 2023 0 376

Contractul de finalizare a lotului-lipsă Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3) a ajuns la un grad de realizare de 42%, au spus pentru economica.net reprezentanții constructorului Strabag. În ciuda ploilor din luna iunie, aceștia sunt încrezători că până la finalul anului vor termina lucrările la cei aproape 16 kilometri, înainte de termenul contractual de anul viitor. În luna mai, stadiul fizic pe noul contract privind acest lot din A3 se ridica la 25%.
„Facem tot posibilul să finalizăm anul acesta și considerăm că șansele să finalizăm proiectul sunt foarte mari, momentan suntem la un grad de realizare de 42%. Cu siguranță condițiile meteorologice sunt cele care au un impact major în finalizarea contractului. În luna iunie am avut un progres redus din cauza numeroaselor precipitații abundente care au afectat în special progresul pe partea de terasamente”, au declarat reprezentanții Strabag.

Mulți constructori care au câștigat contracte pentru execuția de autostrăzi în zona Transilvaniei, de la americanii de la Bechtel și până la grupul UMB, s-au lovit de problema alunecărilor de teren. Printre altele, terenul dificil al Ardealului i-au determinat pe unii constructori chiar să renunțe la contracte. Nu toți constructorii au însă ghinion.

„Pe Autostrada Transilvania este al treilea lot pe care îl executăm și până în prezent putem să spunem că nu am avut probleme deosebite, iar soluțiile adoptate au fost cele potrivite pentru a păstra stabilitatea autostrăzii”, au explicat reprezentanții contructorului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu