Închide

Autostrada Transilvania depășește hopul pădurii care încurcă șantierul un kilometru: o defrișează

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 02, 2016 0 548

Veste bună pentru șoferii care vor să vadă terminată autostrada Transilvania, veste proastă pentru ecologiști – CNADNR a dispus ieri defrișarea pădurii care blochează șantierul.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a emis ieri ordinul de ministru pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național a suprafaței pe amprenta căreia va fi realizată autostrada Transilvania – tronsonul între GIlău și Mihăiești, între km 4+650 — km 5+550, deci pe o lungime de aproape un kilometru.
Terenul face parte din fondul forestier național, este proprietate publică  a statului și e administrat de Ministerul Transporturilor, prin CNADNR. Terenul a fost expropriat în 2010 și e amplasat pe raza Ocolului Silvic Gilău. „Scoaterea definitivă din fondul forestier național a terenului menționat se face cu defrișarea vegetației forestiere”, explică CNADNR.

Sectorul 3A, Cluj Vest Gilău — Mihăiești, între km 4+650 — km 5+550 face parte din tronsonul de autostradă 3A1 (km 0+000 — km 8+700), Gilău — Nădășelu, unde lucrările au ajuns la 68.42%.

Să mai spunem că decizia de defrișare vine după aproape un an. Vezi mai jos detalii:

VIDEO Pădure de 7,5 hectare defrișată pentru lucrările la Autostrada Transilvania

Între timp Narcis Neaga a părăsit șefia CNADNR iar în locul său a venit Cătălin Homor; acesta a vizitat șantierul autostrăzii în urmă cu două săptămâni și s-a lovit și el de problema defrișării.  “Am fost şi pe şantierul autostrăzii Gilău – Nădăşelu. Acest tronson este realizat în proporţie de peste 50% la nivel de corp de autostradă iar pasajele sunt în diferite faze de execuţie. O problemă care întârzie finalizarea tronsonului de autostradă este defrişarea unei suprafeţe de pădure”, spunea el în 12 februarie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu