Închide

Autostrada Transilvania : CNAIR va aproba construirea unui drum pentru legătura orașului Șimleul Silvaniei la A 3

Economie by Actual de Cluj - nov. 10, 2023 0 247

Consiliul de Administrație al CNAIR a aprobat joi, 9 noiembrie, parteneriatul cu orașul Șimleul Silvaniei pentru construirea unui drum de legătură la Autostrada Transilvania. Proiectul denumit ,,Descărcare trafic Șimleul Silvaniei la A 3 Brașov-Cluj-Oradea” ar urma să fie finanțat din fonduri europene prin Programul Transport 2021-2027, dar este condiționat de obținerea unui aviz conform, ulterior aprobării indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului.

,,Demararea procedurilor de semnare a Acordului de parteneriat și Primăria orașului Șimleul Silvaniei în forma anexată pentru realizarea obiectivului de investiții Drum de Legătură -Descărcare trafic Șimleul Silveniei la Autostrada A 3 Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea având ca sursă de finanțare Programul Transport 2021-2027. “-decizia CA CNAIR 9 noiembrie 2023.

Pentru descărcarea Șimleul Silvaniei -Autostrada Transilvania sunt propuse două variante, de 3,3 km. respectiv de 3,2 kilometri. Legătura se va face la Autostrada Transilvania, sectorul Nușfalău-Suplacu de Barcău deschis în septembrie, dar prin conexiunea cu DN 1 H spre Nușfalău, arată economedia.ro.

,,Ținând cont de faptul că în ultimii ani se constată o creștere și intensificare a transportului rutier, care pe lângă faptul că afectează mediul și constituie o sursă de noxe, deopotrivă afectează și calitatea vieții membrilor comunității noastre iar realizarea în parteneriat cu C.N.A.I.R. S.A. a unui drum de legătură va facilita descărcarea traficului rutier, fluidizându-l și degrevându-l în mare măsură. Deopotrivă, prin realizarea obiectivului de investiții <Drum de legătură Descărcare trafic Șimleu Silvaniei la autostrada A3 Brașov-Târgu Mureș- Cluj- Oradea>, complementar proiectului Poarta Sălajului-Biharia, va facilita accesul spre și dinspre noul nod rutier aferent autostrăzii A3, subsecțiunea 3B5 Nușfalău-Suplacu de Barcău, cu zona industrială a orașului și mai departe cu zona de nord/nord-est a județului respectiv a regiunii, fiind o legătură între DN 1H și DN 1F-E 81″ a explicat Cristian Mihai Lazăr, primarul din Șimleul Silvaniei citat de publicația Graiul Sălajului.

Variantele traseu :

Sursa Foto : Primăria Șimleul Silvaniei

Nici un comentariu

Scrie un comentariu