Închide

Autostrada Transilvania : CNAIR prelungește până pe 29 decembrie evaluarea ofertelor pentru lotul Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău. UMB și alți 6 constructori din Italia și Turcia, în cursa pentru cel mai mare contract de autostradă

Economie by Actual de Cluj - nov. 21, 2023 0 346

CNAIR a prelungit până pe 29 decembrie 2023 termenul-limită pentru evaluarea ofertelor la contractul pentru lotul Poarta Sălajului-Nușfalău, de pe A3-Transilvania, cel mai mare contract pentru un lot de autostradă scos la licitație până acum. Nu este exclus ca, la sfârșitul anului, CNAIR să decidă o nouă prelungire a termenului pentru evaluarea ofertelor. De exemplu, pentru primul lot al Autostrăzii Unirii A8 (câștigat de Nurol) CNAIR a desemnat constructorul după mai mult de o jumătate de an și trei luni de amânare. La sfârșitul lunii august șapte oferte de la constructori din România, Italia și Turcia au depus oferte la contractul de peste 7 miliarde lei, iar termenul inițial pentru desemnarea câștigătorului a fost luni, 20 noiembrie.

Pentru cei 41 de kilometri de pe Autostrada Transilvania, CNAIR a prevăzut o durată de proiectare și execuție de 78 de luni, adică șase ani și jumătate. Spre comparație, Lotul 2 de pe Autostrada A1 Sibiu – Pitești, cel mai greu contract semnat, are o durată de 68 de luni, 18 proiectare și 50 execuție. Caietul de sarcini are 283 de pagini, arată datele pe care le-a consultat Economedia.

Captură SEAP evaluare oferte Poarta Sălajului-Nușfalău A 3 Transilvania :

Nici un comentariu

Scrie un comentariu