Închide

Autostrada Transilvania : CNAIR a lansat licitația pentru nodul rutier de la Românași, descărcarea lotului UMB Zimbor-Poarta Sălajului/10 luni pentru proiectarea și execuția nodului ,,semitreflă”

Economie by Actual de Cluj - apr. 16, 2024 1 126

CNAIR a lansat vineri, 12 aprilie licitația pentru proiectarea și execuția nodului rutier de la Românași, descărcarea din lotul UMB Zimbor-Poarta Sălajului. Contractul pentru nodul rutier de la Românași (jud. Sălaj) are o valoare cuprinsă între 71 și 84 milioane lei, iar durata de 10 luni (3 luni proiectare și 7 luni execuție), potrivit datelor pe care le-a consultat Economedia. Lotul Nădășelu-Zimbor (30 km.) deși mai avansat (72 % execuție) nu poate fi deschis nici în 2025 în lipsa viaductelor de la Nădășelu și Topa Mică, contractul urmând să fie semnat cu Ozaltin (durata de proiectare și execuție este de 27 luni).

Planul nodului rutier din Românași:

Amenajarea nodului rutier de la Românași este propusă a se construi pentru a asigura accesul comunităților locale învecinate la Autostrada A 3, dată fiind proximitatea față de comuna Românași. Conexiunea dintre Autostrada A 3 și DN 1 F respectiv DJ 108 A va avea un impact pozitiv asupra traficului. Nodul rutier se va amenaja pe principiul unui nod rutier tip ,,semitreflă”. Dezvoltarea acestei soluții de tip semitreflă se face în partea de Est și Vest a Autostrăzii A 3 cu descărcare în partea de Est înspre DN 1 F și DJ 108 Aîn intersecții giratorii la nivel.

Lotul de 12 kilometri dintre Zimbor și Poarta Sălajului este finanțat prin PNRR, iar UMB ar putea, teoretic să-l termine la finalul anului, însă lotul UMB se continuă cu lotul Poarta Sălajului-Zalaău-Nușfalău (Lotul Meseș) care nu are nici măcar constructor desemnat, arată economedia.ro.

Un comentariu

  1. Este imbucurator sa vedem ca lotul Nadaselu-Zimbor, desi mai avansat in executie, nu poate fi deschis pana in 2025 din cauza unor probleme cu viaductele de la Nadaselu si Topa Mica. Cu toate acestea, speram ca problema va fi rezolvata si lotul va fi deschis in cel mai scurt timp posibil.

Scrie un comentariu

Articole similare