Închide

Autorul bombei din Mănăștur e bolnav psihic

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 26, 2018 0 176

Tânărul care s-a autodenunțat ieri și a spus că e autorul dispozitivului explozibil care a rănit săptămâna trecută un pompier în Mănăștur e cunoscut cu antecedente psihiatrice și a fost internat aseară la Psihiatrie.

Tânărul de 31 de ani care s-a prezentat ieri după-masă la Poliție și a spus că e autorul bombei care a detonat joi în Mănăștur rănind un pompier e cunoscut cu schizofrenie și, după ce a fost audiat de polițiști care au observat că nu poate oferi explicații logice și plauzibile cu privire la gestul său, l-au dus în fața instanței cu propunere de internare nevoluntară la psihiatrie, propunere însușită de instanță.

Amintim, o cutie aflată lângă mașina unui angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Cluj a explodat joi dimineață, rănind un pompier. „În jurul orei 08:30, în cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca, s-a produs o deflagraţie în urma căreia o persoană a fost rănită. Din primele informaţii, un bărbat care se deplasa spre autoturismul său parcat, a observat o cutie în apropierea vehiculului şi, în momentul în care ar fi ridicat-o de pe jos, aceasta a explodat, rănindu-l”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție. La faţa locului sunt prezenţi de dimineață poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti, poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, criminalişti, precum şi Grupa pirotehnică din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj susțin că e vorba de un dispozitiv explozibil artizanal și au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor.

„Din investigaţiile efectuate la faţa locului rezultă că este vorba despre un dispozitiv artizanal explozibil, de mică intensitate. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor”, se arată într-o informare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Citește și:

Un bărbat de 31 de ani, autorul exploziei din Mănăștur: s-a autodenunțat la Poliție

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu