Închide

Aurelia Cristea, liderul Pro România Cluj : ”Vrem să batem PSD la alegeri”

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - mai 13, 2019 0 412

Liderul partidului Pro România Cluj, Aurelia Cristea, și-a prezentat echipa de la Cluj și a declarat public că are semnale clare de la oameni din PSD că din pricina liderului de la Teleorman, care „a ridicat tupeul și nesimțirea la scară de valori”, nu se mai regăsesc în partid. „La Cluj, partidul s-a organizat rapid, are reprezentanți în toate secțiile de votare din municipii, dar acoperă bine și mediul rural”, a spus și liderul de pe municipiu, Leonard Horvath.

Ținta este să bată PSD-ul la alegerile europarlamentare. Despre asta liderii Pro România spun că nu este imposibil,  atât pe municipiul Cluj-Napoca cât și pe Județul Cluj, deoarece partidul vine cu oameni tineri și competenți.

Sigina Luca, antreprenoare din Cluj, Flaviu Turcu, profesor în cadrul Universității Babeș-Bolyai sau istoricul Leonard Horvath sunt vârfuri de lance ale organizației din Cluj, spune Aurelia Cristea, liderul organizației Pro România Cluj. Ea a spus că la nivel național Pro România este singurul partid care are îi are pe lista pentru Parlamentul European pe cei mai buni oameni din România, trei foști prim-miniștri și un comisar european – Corina Crețu.

Ea a refuzat să pronunțe numele liderului PSD Liviu Dragnea, însă l-a atacat și a menționat că a susținut impostura și a ridicat tupeul și nesimțirea la scară de valori, confiscând PSD-ul.

”Nu îmi face plăcere să îi pronunț numele. Dar să pui în funcție oameni incompetenți, persoane inadecvate din perspectivă profesională și a înțelegerii postului este foarte clar că lucrurile n-au putut să evolueze bine. Pro Romania pentru Cluj înseamnă oameni profesioniști pe care am încercat să îi aducem și să îi convingem că e un proiect serios. Vrem să răspundem nevoilor și cerințelor oamenilor printr-o organizație social-democrată progresistă care să gestioneze atât oamenii de afaceri cu măsuri reale cât și pe cei care au nevoie de măsuri sociale. Foștii colegi din PSD care simt cu adevărat ce înseamnă să fii social – democrat vin în continuare înspre noi, dinspre primării, dar și lideri de organizații. De 20 de ani, cât am fost membru PSD, pot spune că partidul a fost confiscat de liderul de la Teleorman și de echipa lui. Noi suntem o inițiativă orientată spre Europa. Măsurile liberale cu cele sociale nu se exclud și ne propunem să batem PSD-ul la alegeri. Nu e atât de greu. Orice om care a crezut în PSD, văzând că oamenii competenți sunt înlăturați și că nesimțirea și tupeul au fost ridicate la scară de valori, va veni către o nouă construcție”, a subliniat Cristea.

Istoricul Leonard Horvath, liderul Pro România pe muncipiu, a spus că este alături de acest partid deoarece este un fel de „start-up politic care își propune, din perspectiva alegerilor europarlamentare, simplificarea ghidurilor de accesare a fondurilor europene și debirocratizarea procedurilor de acces la fonduri”. ”Ne dorim la Cluj-Napoca să devenim o variantă politică credibilă la nivel local, o variantă credibilă atât la PNL cât și la PSD și apelăm la calm. De 30 de ani toată lumea vine și spune că oferă soluții dar de fapt nu se vede practic absolut nimic. Ponta a încercat în PSD să facă o alternativă dar nu a putut de baronii locali și a fost dat la o parte. Când nu te regăsești într-un anumit partid, dacă îți mai dorești să faci politică și să faci ceva pentru cetățeni, găsești o altă variantă”, a mai spus Horvath

Organizația Pro România a mai condamnat campania electorala pe care o fac PSD, PNL sau USR arătând că războiul româno-român nu face decât necinste celor care îl practică (cu referire la mitingurile și manifestările de la Iași).’

„Susținem și procentul de 5% pentru educație și cercetare în următorii zece ani”, a mai spus Aurelia Cristea.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare