Închide

Au luat foc barăcile de la Pata Rât. Familii cu copii au rămas fără adăpost

ActualitateSocialTop News by Actual de Cluj - dec. 12, 2018 0 628

Un incendiu puternic a avut loc azi noapte, în zona Pata Rât, mai precis în „Colonia Nouă” – unde Primăria a amplasat barăci (așa zise case modulare) pentru cetățenii de etnie romă, pe care i-a mutat forțat de pe strada Coastei (motivul pentru care au fost mutați, aici)

Potrivit informațiilor transmise de ISU Cluj, incendiul a izbucnit în toiul nopții, patru autospeciale desfășurând operațiuni de stingere timp de cinci ore. Un echipaj medical SMURD a fost de asemenea prezent pentru a oferi ajutor mai multor persoane care prezentau „agitație psihomotorie”. Mai multe locuințe au fost afectate, cinci dintre ele fiind distruse în totalitate de flăcări. 12 persoane au rămas în plină iarnă fără adăpost, dintre care, șase sunt copii.

„Pompierii au luptat cu flăcările în condiții vitrege, locuințele fiind situate foarte aproape una de cealaltă, iar temperaturile scăzute au înghețat apa folosită pentru stingere ce se scurgea pe căile de acces. Intervenția a fost sprijinită de forțe din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, a Inspectoratului Județean de Jandarmi, a Poliției locale și reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca și ai Serviciului Voluntar Pentru Situații de Urgență din cadrul acesteia. Din fericire, ca urmare a acestui eveniment nu au rezultat persoane rănite” – transmite ISU Cluj.

Din primele cercetări reiese că incendiul ar fi fost provocat de o lumânare uitată aprinsă, într-una dintre barăci. „În momentul în care lumânarea a aprins materialele combustibile din apropiere s-a trezit o fetiță care dormea în încăpere, iar acest fapt a salvat cu siguranță viețile celorlalți membri ai familiei aflați în locuință” – mai arată ISU.  

(FOTO: ISU CLUJ)

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare