Închide

Au început lucrările la viitorul UT Hub al Universității Tehnice, în centrul Clujului

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 01, 2020 0 283

Au început lucrările la viitorul UT Hub al Universității Tehnice, în centrul Clujului, în fosta Casă de Modă și în clădirea Băncii Transilvania, din vecinătate.

Universitatea Tehnică a cumpărat clădirea iar acum anunță că a început lucrările de renovare. ”Până la începerea lucrărilor, proiectul a trecut prin mai multe etape. În faza inițială, studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism sub
coordonarea cadrelor didactice au realizat un releveu complet al celor două construcții. În baza acestuia a fost lansat un concurs de idei având ca tema propuneri de utilizare a spațiilor din cele două clădiri. Varianta care a fost aleasă propune pentru Casa de Modă o transformare în Salon de expoziții (parter și etaj 1), spații de cercetare și co-working (etaj 2) și centru de conferințe (3 săli de conferințe, una dintre acestea cu o capacitate de 200 de persoane iar celelalte două fiecare cu peste 60 de locuri, la etajul 3), având și spații complementare de alimentație (cafeteria și restaurant)”, arată reprezentanții universității.

În fosta clădire a Băncii Transilvania vor fi amenajate 30 de săli de seminarii și laboratoare pe șapte nivele.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu