Închide

Au început lucrările la noul hotel de gheaţă de la Bâlea Lac

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 30, 2022 0 77

Realizatorii Proiectului de Marketing Turistic ”Hotel of Ice Bâlea Lac” au anunţat, marţi, că a început construcţia celui de-al 16-lea hotel relizat integral din zăpadă şi gheaţă. La Bâlea Lac stratul de zăpadă este consistent, iar temeraturile sunt scăzute şi pe timpul zilei, aşa că în Ajunul Crăciunului ar trebui să fie finalizată construcţia, relatează g4media.ro.

”Pentru că la Bâlea Lac este iarnă adevărată, stratul de zăpadă e generos iar în ultimele nopţi temperaturile au coborât cu mult sub zero grade Celsius, responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” au hotărât că e momentul potrivit pentru a da startul lucrărilor de edificare a celui de-a şaisprezecelea Hotel de Gheaţă. În noaptea de luni spre marţi (28 – 29 noiembrie), echipa de muncitori s-a mobilizat exemplar şi a fixat primele cofraje, reuşind ridicarea celor dintâi pereţi ai Hotelului de Gheaţă 2022 – 2023”, au transmis ieri realizatorii proiectului.

Potrivit acestora, activitatea continuă şi zilele următoare. Este pregătit terenul pentru extragerea primelor ”cărămizi” de gheaţă din calota Lacului Bâlea, iar în funcţie de evoluţia lucrărilor şi evoluţia condiţiilor meteorologice, nu peste foarte multe zile, este programat debutul lucrărilor interioare – decorul camerelor, ”mobilier” specific, amplasarea instalaţiei electrice și altele.

”La fel cum s-a întâmplat în sezoanele anterioare, ineditul hotel ce se construieşte în căldarea glaciară de la Bâlea Lac a fost deja ales ca destinaţie de vacanţă de câteva zeci de turişti români şi peste 500 de turisti străini. Şi în această iarnă, cei mai mulţi turişti ce doresc să se cazeze şi să trăiască experienţe extraordinare la hotelul din „Tărâmul de Cleştar” al Masivului Făgăraş vor fi englezi, care ajung în ţara noastră prin intermediul agenţiei Untravelled Paths din Londra, societate specializată pe turismul de aventură, un partener vechi al Hotelului de Gheaţă Bâlea Lac. Prin Untravelled Paths, în sensul cuvântului ”Poteci Nebătute” se fac rezervări din multe țări ale Uniunii Europene, Orientul Mijlociu dar și din America și Asia. Cele mai căutate pachete sunt cu aterizare la București via Sinaia – Castelul Peleș, Brașov, Castelul Bran, Hotelul de Gheață și înapoi spre București, cu oprire la Sibiu; aterizare la Cluj-Napoca via Sibiu, Palatul Brukenthal”, transmit responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”, conform Mesagerului de Sibiu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare