Închide

Au fost aprobați, ieri de către Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de training și unul de chirurgie experimentală la UMF Cluj, costă un sfert de miliard

Sănătate by Actual de Cluj - feb. 14, 2025 0 164

Au fost aprobați, ieri de către Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de training și unul de chirurgie experimentală la UMF Cluj.

Mai exact, ieri Guvernul a aprobat o Hotărâre de Guvern ”pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Construire Centru de simulare, training și cercetare pentru dezvoltarea competențelor profesionale și Centru de chirurgie experimentală și training” pentru Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Mai precis, actul normativ avizat ieri aprobă indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de simulare, training și cercetare pentru dezvoltarea competențelor profesionale și a unui Centru de chirurgie experimentală și training, pentru Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Iuliu Hațieganu’ din Cluj-Napoca. ”Prin realizarea acestor centre, Universitatea urmărește asigurarea educației și trainingului practic bazat pe simulare medicală și chirurgicală, creșterea nivelului de dezvoltare profesională a cadrelor medicale, îmbunătățirea permanentă a sistemului educațional medical prin folosirea celor mai eficiente metode de training, a celor mai performante echipamente și tehnologii, astfel încât pacienții să beneficieze de îngrijire medicală de calitate. Cele două centre vor dispune de o serie de funcțiuni necesare pregătirii, specializării și cercetării în diferite domenii pentru sănătate, după cum urmează: centru de simulare, spații pentru chirurgie experimentală, laboratoare pe specialități, biobancă, stomatologie, spații destinate învățământului (catedre, amfiteatre, birouri) și o bibliotecă”, arată Guvernul.
Suprafața desfășurată a clădirilor care vor adăposti aceste centre este de 16.952 metri pătrați. Durata de realizare a investiției este de 60 de luni, iar valoarea totală a investiției se ridică la peste un sfert de miliard de lei, mai exact 254 de milioane lei. Banii vin din fonduri externe rambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, din veniturile proprii ale UMF Cluj ”și din alte surse legal constituite”, după  cum arată Guvernul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu