Închide

Au crescut copacii şi bălăriile pe şantierul viitorului Centru Cultural Transilvania. Ce spune un consilier local

AdministrațieRecomandarea redacției by Actual de Cluj - iun. 19, 2014 0 242

După doi ani de lâncezeală, timp în care pe spaţiul preconizatului şantier au crescut câtămai copacii, un consilier local ia atitudine şi îi cere primarului Emil Boc să mişte lucrurile în cazul viitorului Centru Cultural Transilvania, ce ar urma să fie ridicat pe spaţiul fostei cazarme militare de pe bulevardul 21 Decembrie, dezafectată şi demolată.

centrulculturaltransilvania

„Super-investiția” municipalității clujene într-un centru cultural la standarde europene a rămas cu mult în urmă”, spune consilierul local PNL Ioan Bîldea.  La semnarea contractului pentru realizarea documentației (inclusiv studiul de fezabilitate și proiectul tehnic) necesare pentru licitația de execuție a lucrărilor, în decembrie 2011, s-a stabilit un termen de șase luni pentru finalizarea documentației. De atunci au trecut doi ani și jumătate, adaugă el.

În 2012, Primăria a arătat că proiectul tehnic va fi predat în noiembrie, pentru că termenul de șase luni se referă de fapt la aproximativ 180 de zile lucrătoare. „Așadar, weekendurile nu s-au calculat când s-a stabilit acest termen”, spune Bîldea, adăugând că cele șase luni expirau, potrivit primarului Emil Boc, în noiembrie 2012, când ar fi trebuit demarată licitația pentru lucrările din prima fază a proiectului și anume parkingul subteran.

„Suntem în luna iunie, anul 2014 și încă lucrările nu au fost demarate”, spune el. „Cert este că deocamdată nu se poate organiza nicio licitație pentru construirea acestui complex care ar trebui să găzduiască nu doar sediul Filarmonicii de Stat Transilvania, ci și spectacole, expoziții de artă, dar și alte multe tipuri de evenimente culturale și nu numai, pentru că încă documentația este nefinalizată”.

Prima parte a acestei investiții ar fi trebuit să fie un parking, dar niciun investitor nu s-a arătat interesat de acest obiectiv, pe motiv că nu ar fi unul rentabil. Cu un termen întârziat pentru proiectarea centrului și lipsa unui investitor privat pentru realizarea parkingului, lucrurile sunt „neclare și lipsite de speranță”, spune consilierul local. Bîldea îi cere primarului Emil Boc să ia măsuri pentru nerespectarea termenului stabilit prin contract pentru proiectarea Centrului Cultural Transilvania și să stabilească un grafic clar pentru dezvoltarea proiectului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare