Închide

Artizanii și meșteșugarii din Cluj fac târg la Zalău

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 20, 2016 0 193

Târgul cu produse tradiționale clujene Produs de Cluj se deschide peste două zile la Zalău, într-o expoziție itinerantă ce ține trei zile pe platoul de marmură din centrul orașului.

Târgul cu produse de Cluj de la Zalău va reuni aproximativ 80 de standuri – întreprinzători privați, majoritatea provenind din județele Cluj și Sălaj, dar și invitați speciali din alte zone învecinate. „Extrem de important este faptul că toţi producătorii și artizanii prezenți în târg dezvoltă afaceri de familie și oferă spre vânzare mărfuri din producție proprie”, țin să menționeze reprezentanții asociației Produs de Cluj, finanțată de Consiliul Județean și organizatoare a târgurilor. Astfel, vizitatorii târgului Produs de Cluj vor avea ocazia să cumpere la preț de producător costume populare, sculpturi în lemn, bijuterii lucrate de mână, produse din carne, lactate, gemuri preparate după rețete tradiționale, miere de albine, ciocolată și prăjituri de casă, sucuri, siropuri naturale, uleiuri presate la rece ori produse pe bază de lavandă.De altfel conform statutului Asociației Produs de Cluj, organizaţie care sprijină micii meseriași și producători, expozanții nu plătesc chirie pentru spațiu sau standuri.

Târgul de la Zalău include și programe pentru copii – un spectacol de magie susținut de artiști clujeni, atelier de sculptură în fructe și legume, dar și un parc de distracții.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare