Închide

Artistă școlită la Cluj expune în sediul Comisiei Europene din Londra

Cultură by Actual de Cluj - oct. 24, 2016 0 184

O artistă școlită la Cluj deschide mâine expoziție la Reprezentanța Comisiei Europene din Londra, pe tema faimosului sculptor Constantin Brâncuși.

Expoziția Ralucăi Popa e curatoriată de Simona Nastac și realizat de Institutul Cultural Român din Londra ca parte a „Anului Brâncuși”, și mai cuprinde o prelegere susținută de istoricul de artă Doina Lemny, autoarea volumului „Brâncuşi – artistul care transgresează toate hotarele”, monografie publicată în franceză, română şi, de curând, engleză. Desenele expuse mâine sunt realizate în creion și oferă un portret intim al artistului așa cum se desprinde din însemnări, corespondenţă, fotografii şi filmări de epocă. „Rezultă, astfel, o incursiune foarte personală, dar uimitor de sugestivă, într-un univers biografic care, dată fiind proverbiala discreție a lui Brâncuși, rămâne mereu înconjurat într-o aură de mister”, explică organizatorii.

Proiectul de la Casa Europei vine în completarea evenimentului organizat la sediul ICR Londra în februarie, care a oferit o perspectivă britanică asupra marelui sculptor român în compania câtorva dintre cei mai buni cunoscători ai acestuia din Marea Britanie.

Raluca Popa a studiat la Universitatea de Artă din Cluj și are un Master în Fine Arts la Byam Shaw School of Art / Central Saint Martins din Londra. A expus la Guangdong Times Museum din China, Leopold Museum din Viena, Stadtbibliothek (Winterthur, Elveția), The Museum of Applied Arts (Viena, Austria), Lateral ArtSpace / Fabrica de Pensule din Cluj) și altele.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu