Închide

Artistă formată la Cluj reprezintă România la bienală în Turcia

Cultură by Actual de Cluj - aug. 02, 2017 0 113

O artistă școlită la Cluj e singura din țară care participă la bienala internațională de artă contemporană „Sinopale” din Turcia.

E vorba de artista Raluca Popa, care participă la a șasea ediție a evenimentului din orașul Sinop, de pe coasta Mării Negre din nordul Turciei. Sinopale este un eveniment de artă contemporană, care are loc din doi în doi ani. Ediția de anul trecut a fost anulată după tentativa de lovitură de stat din Turcia, din iulie.

Originalitatea Sinopale constă în faptul că artiști internaționali vin să creeze lucrări pornind de la o tematică stabilită de societatea civilă, astfel că se urmărește o conștientizare asupra unor chestiuni care reflectă agenda internațională. Majoritatea lucrărilor create de artiști devin lucrări colective, în sensul că publicul și  localnicii participă la acest proces. Sinopale are loc în perioada 1 august – 17 septembrie.

Raluca Popa a studiat la Byam Shaw School of Art / Central Saint Martins din Londra și la Universitatea de Artă și Design din Cluj. Trăiește și lucrează în București. A expus în Philadelphia SUA, în Canada, București, Viena și la Cluj, la galeria Plan B.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare