Închide

Armin van Buuren, pentru Republica, la Cluj: „Îi sfătuiesc pe toți cei care petrec timp pe rețelele sociale în mod activ să citească, în fiecare zi, un ziar bun, cu informație de calitate”

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 08, 2017 0 304

Armin van Buuren a mixat al treilea an consecutiv la Untold și reprezintă principalul nume de pe afiș pentru festivalul de la Cluj. Cu câteva zeci de minute înainte de a urca pe scenă, toate punctele de acces în Cluj Arena au fost închise, pentru că fusese atinsă capacitatea maximă. În total, peste 90.000 de oameni au intrat în perimetrul evenimentului în a treia zi, din estimările organizatorilor.

Înainte de a mixa, Armin van Buuren a vorbit într-un interviu pentru republica.ro despre cariera sa, începută acum 20 de ani. Am descoperit un artist decent, încântat de ceea ce a realizat până la 41 de ani, cu multe planuri de viitor. „Citiți în fiecare zi un ziar cu informație de calitate, verificată”, îi sfătuiește DJ-ul pe cei care se pierd prea mult pe rețelele de socializare.

Care este impactul rețelelor de socializare asupra muncii tale?

Cred că impactul Social Media este masiv asupra tuturor. Pe de altă parte, dacă citești ceea ce apare prin intermediul rețelelor de socializare, atunci s-ar putea să constați că imaginea ta asupra realității este neclară, încețoșată.

Ne explicați mai multe?

Există aceste dezbateri despre cum, pe Facebook, timeline-ul tău este diferit de al meu, pentru că ne plac lucruri diferite. În felul acesta, imaginea fiecăruia asupra lumii este diferită, se bazează pe alt istoric de căutare și accesare a informațiilor. Există acest pericol pe rețelele de socializare, dacă nu le administrezi cu atenție. Jurnaliștii au obligația de a aduce știrea publicului pe cât posibil într-un mod nealterat, neinfluențat. Dacă rămâi numai pe Facebook, de exemplu, selecția a ceea ce vezi în feed-ul tău aparține Facebook și atunci știrile ajung la tine nu pentru că le alegi tu, ci în baza unor interacțiuni anterioare. Acesta este, în opinia mea, un pericol, pentru că alegerea nu-ți mai aparține, iar imaginea ta despre lumea în care trăiești e poate deformată.

Și soluția care este?

Îi sfătuiesc pe toți cei care petrec timp pe rețelele sociale în mod activ să citească, în fiecare zi, un cotidian. Un ziar bun, cu informație de calitate, doar ca să fie conștienți că citesc ceea ce aleg ei să citească, nu ceea ce le introduce în feed o rețea socială.

Citește interviul pe republica.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare