Închide

Arhitectul Ionel Vitoc aplaudat în Consiliul Local. A devenit cetățean de onoare al Clujului

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - dec. 05, 2022 2 345

Consilierii locali au votat în unanimitate conferirea titlului de cătățean de onoare arhitectului Ionel Vitoc. Primarul Emil Boc a ținut să salute votul colegilor și să își exprime aprecierea față de contribuția sa în comunitatea clujeană, atât pe partea care ține de profesia sa de arhitect cât și pentru implicarea pe partea culturală.

Emil Boc a mai ținut să ofere două exemple de proiecte reușite în Cluj-Napoca, Grand Hotel Italia și biserica Sf Gheorge din cartierul Grigorescu, proiecte care poartă marca arhitectului Ionel Vitoc. De asemenea, Emil Boc a lăudat valențele artistice și culturale și efortul făcut de arhitect pentru comunitatea clujeană, acesta fiind fondator al Revistei de cultură urbană Orașul, publicație care apare neîntrerupt de mai bine de 16 ani, sub egita Uniunii Scriitorilor din România. „E un reper de substanță pentru comunitate”, a mai spus primarul Emil Boc care a îndemnat Consiliul Local să marcheze prin aplauze un moment festiv după ce forul local a votat în unanimitate conferirea titlului de cetățean de onoare al Clujului lui Ionel Vitoc.

 

 

2 comentarii

  1. Nu știu de ce l-au scos de la naftalină pe personajul acesta controversat și demodat, nu știu să se bucure de apreciere în forurile profesionale, probabil e ceva om de casă al primăriei din perioada lui Funar și se pare și Boc. Hotelul e un kitch planetar, iar biserica e tipul acela abuziv construită între case, cu o arhitectură conservatoare-medievală tipică anilor 90-2000. Lucrare de referință bonus: blocul ridicat în plin centru istoric , între străzile Eroilor nr. 16 și I.C.Brătianu, P+6, cu ”căciulă” de axinte și care maltratează imaginea urbană a orașului. Cetățean de oroare

  2. Domnul Sebastian comenteaza rautacios si total inadecvat. Vitoc Ionel e demn sa fie onorat de Cluj-Napoca si orasul se poate mandri cu el. Primarul si Consiliul nu au gresit!

Scrie un comentariu