Închide

Are dosar penal pentru că angajase „la negru” 13 persoane, în Gilău. Ce avertizează polițiștii dacă sunteți în situația lor: nu-ți plătești contribuțiile – n-ai asigurări sociale

Actualitate by Actual de Cluj - mai 26, 2015 0 378

Administratorul unei firme din Gilău are dosar penal după ce polițiștii spun că ar fi angajat 13 persoane fără să le fi încheiat contracte de muncă.

Administratorul firmei, un bărbat de 38 de ani din Cluj-Napoca e urmărit penal de ieri pentru infracțiunea de a fi primit la muncă mai mult de cinci persoane fără a le încheia contract individual de muncă. E vorba mai exact de 13 persoane ce munceau la punctul de lucru din Gilău al firmei acestuia.
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

„Poliţia Clujeană reaminteşte că munca la negru are efecte negative, pe termen scurt, dar şi pe termen lung, atât pentru individ cât şi pentru societate, pentru bugetul asigurărilor sociale şi bugetul de stat, existând o relaţie interdependentă între plata contribuţiilor şi impozitelor şi accesul la drepturile de asigurări sociale şi alte măsuri de protecţie socială, lipsa de venituri la bugetul consolidat al statului afectând sistemele de asigurare socială”, avertizează polițiștii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare