Închide

Ar schimba locul de somn din Parlament la Cotroceni. Colegii de partid îi critică tupeul

ActualitateOpiniePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 03, 2019 0 887

Conducerea USR se întrunește astăzi să valideze candidaturile depuse în cadrul partidului pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în 10 și 24 noiembrie. 4 USR-iști sunt interesați să candideze la președinția țării, inclusiv senatorul clujean Mihai Goțiu, care a devenit celebru după ce a fost surpins în câteva rânduri ațipind în ședințele parlamentare. Inițial, Goțiu a spus că a adormit din pricina oboselii acumulate „după ce a stat de veghe zi și noapte cu colegii de USR, pentru a bloca asaltul PSD-iștilor împotriva Justiției”. După ce episoadele de somn s-au repetat, Goțiu a ieșit să spună că de fapt ar suferi de o boală. „Faptul că am dormit în plen este o problemă și m-am autosancționat. Pe de altă parte, trebuie să mulțumesc jurnaliștilor care m-au filmat și care au pus presiune și m-am dus în cele din urmă la la doctor și astfel am descoperit că este vorba despre o boală, apnee de somn”, a explicat Goțiu.

Nu este clar dacă și-a vindecat apneea, ce e sigur e că Goțiu s-ar vrea candidatul USR la președinția României, ca să-i ia locul lui Klaus Iohannis. Goțiu și-a depus candidatura în interiorul partidului și le-a transmis și o scrisoare colegilor săi. „Dragi colege și colegi, pe 13 iulie, la Congresul Național, delegații USR vor decide cine va fi candidatul nostru pentru funcția de președinte al României. Duminică, m-am înscris în competiția internă, care, chiar dacă este extrem de scurtă, sper că nu va fi una pur formală. E o răspundere pe care trebuie să ne-o asumăm: să oferim cetățenilor un candidat capabil să înfrunte orice competitor și în orice condiții (…)” – și-a început Goțiu scrisoare.

Chiar dacă admit că în partid e democrație, și că membrii de partid sunt liberi să se înscrie pentru o astfel de competiție, unii USR-iști nu se pot abține de la ironii. „Omul care a fost suprins de vreo trei ori dormind în Parlament, a realizat că parcul Cotroceni e mult mai potrivit pentru somn”, a spus unul dintre USR-iști sub protecția anonimatului. Mai diplomat s-a arătat vicepreședintele USR, clujeanul Elek Levente. Acesta a spus că nu-și permite el să comenteze intenția colegilor săi de a se înscrie într-o competiție internă, mai ales că în USR este prmovat principiul democrației, dar că, totuși, o democrație prea largă poate pune probleme USR-ului, în viitor, dacă este prost înțeleasă. „În acest sens, pentru a fi cât se poate de eficienți, Biroul Național analizează posibilitatea introducerii pe viitor a unor instrumente democratice care să trieze într-o oarecare măsură candidaturile pentru unele funcții. De exemplu, obținerea susținerii din partea unui anumit număr de filiale sau număr de membrii. O asemenea prevedere nu ar îngrădi dreptul membrilor și ar obliga organizația să facă dezbateri doar pentru candidații calificati, nu pentru toată lumea. În felul acesta economisim timp și bani”, a explicat Elek.

Favorit pentru a câștiga competiția internă din cadrul USR este președintele formațiunii, Dan Barna, care de altfel a și anunțat că dorește să candideze la președinția României. Senatorul obosit Mihai Goțiu (foto jos) nu face decât să profite de împrejurare pentru a-și face puțină reclamă. Altfel, el e conștient că nu-i va susține nimeni din partid candidatura, și că n-are nicio șansă să devină un candidat credibil.

Candidaturile din cadrul USR vor fi validate în această după-masă, iar candidatul oficial al USR ar urma să fie anunțat la Congresul Național al Partidului din 13 iulie.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare