Închide

Aproape un milion de euro, bani publici, pentru spitalele din Cluj unde sunt internați bolnavii infectați cu coronavirus

Sănătate by Actual de Cluj - nov. 16, 2021 0 81

Aproape un milion de euro, bani publici, pentru spitalele din Cluj unde sunt internați bolnavii infectați cu coronavirus.

E vorba mai exact de patru milioane de lei, sau 800.000 de euro, bani care ar urma să vină de la Consiliul Județean. Un proiect de hotărâre în acest sens ar urma să fie discutat în următoarea ședință a deliberativului județean, care vizează rectificarea bugetului prin alocarea de fonduri suplimentare pentru 12 spitale clujene.

Consiliul Județean Cluj va aloca suma de 2, 28 milioane de lei pentru patru dintre spitalele aflate în subordine, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Recuperare și respectiv Spitalul de Copii. Fiecare dintre aceste unități sanitare va primi câte 570.000 de lei, resurse ce vor fi utilizate, în special, pentru a cumpăra dotările necesare în contextul determinat de pandemia de coronavirus.

De asemenea, forul administrativ județean va aloca 1,6 milioane de lei pentru opt spitale din județ – Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie ”Prof. Dr. Octavian Fodor”, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu”, spitalele municipale din Gherla și Dej și spitalul orășenesc din Huedin. Fiecare dintre aceste spitale va primi câte 200.000 de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare