Închide

Aproape opt sute de persoane s-au imunizat la Cluj împotriva coronavirusului într-un maraton de vaccinare la spitalul militar

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 28, 2021 0 210

Aproape opt sute de persoane s-au imunizat la Cluj împotriva coronavirusului într-un maraton de vaccinare organizat doar două zile la spitalul militar, într-o campanie națională a Ministerului Apărării Naționale care implică toate spitalele militare din țară.

Astfel, la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă ”Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca s-au imunizat 770 de persoane dintre care 312 cu prima doză, 106 persoane cu doza rapel, 80 de persoane cu doză unică și 272 de persoane cu doza booster. În total în țară s-au imunizat aproape 5.700 de persoane împotriva coronavirusului, în spitalele militare. De ieri a fost extins programul de funcționare, respectiv de la ora 8 până la 20, de luni până duminică, al centrelor de vaccinare care funcționează în cele 11 spitale militare din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara, la care se adaugă Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială ”Gl. Aviator Victor Atanasiu”, și Centrul de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) ”Acad. Ștefan Milcu” din București. Suplimentar, Direcția medicală a MApN derulează procedurile de reactivare, în cel mai scurt timp posibil, a altor 23 de centre de vaccinare, care vor funcționa în incinta unor unități militare din 17 județe și din  București, de luni până vineri între orele 8 și 16. ”În toate centrele organizate de MApN, populația generală care dorește să se vaccineze se poate programa prin platforma unică, ori se poate prezenta, la orice oră, în intervalul de funcționare, fără o programare prealabilă. Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor”, arată MApN.

Maratonul organizat cu prilejul Zilei Armatei României s-a desfășurat în zilele de luni, 25 octombrie, și marți, 26 octombrie, în șase spitale militare din țară, care sunt și centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva Covid-19, cum e cel din Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu