Închide

Aproape cinci mii de vizitatori la castelul Banffy din Răscruci în cele șapte zile, săptămâna trecută, când a fost permis accesul liber al vizitatorilor, 1.500 doar duminică

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 11, 2024 0 74

Aproape cinci mii de vizitatori la castelul Banffy din Răscruci în cele șapte zile, săptămâna trecută, când a fost permis accesul liber al vizitatorilor.

Mai exact la Săptămâna Porților Deschise în castelul recent reabilitat numărul vizitatorilor a ajuns la 4.911 în opt zile – între 3 și 10 iunie. Cei mai mulți dintre aceștia fiind înregistrați duminică 9 iunie, respectiv 1.561. Castelul a fost redeschis după lucrări la zidurile interioare și exterioare ale castelului, compartimentările, finisajele, instalațiile de utilități, cât și componentele artistice, precum tâmplăriile, ornamentica, finisajele din lemn și lemn pictat, mobilierul, șemineul, sobele de teracotă, vitraliile, inscripțiile și altele. De asemenea, a fost restaurat și parcul castelului, o componentă importantă fiind reprezentată de amenajarea lacului din incintă. Totodată, au fost realizate lucrări de amenajare peisagistică și de plantare de arbori și au fost consolidate și alte trei imobile care au destinația de clădiri conexe necesare deservirii castelului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu