Închide

Antrenorul lui U-BT ajunge la echipa Națională

Sport by Catalin Suciu - oct. 24, 2017 0 422

Federația Română de Baschet a anunțat noua componență a staff-ului tehnic cu care va fi abordată faza de calificare la FIBA World Cup 2019, acesta fiind compus din macedoneanul Zare Markovski, secondat de Mihai Silvășan și Hristu Șapera, informează u-bt.ro.

În prezent, Markovski este antrenorul echipei Trabzonspor, din prima ligă turcă. Tehnicianul ex-iugoslav are o carieră de aproape 30 de ani, perioadă în care s-a aflat la conducerea unor echipe de club precum Darussafaka SK, Lugano Tigers, Avellino, Virtus Bologna, Armani Milano, Limoges, Reyer Venezia sau Caserta.

De asemenea, între 1997 și 1999, Zare Markovski a antrenat echipa națională a Macedoniei.

În privința cooptării sale în staff-ul naționalei, antrenorul principal al U-Banca Transilvania, Mihai Silvășan, s-a arătat încântat: ”Mă bucur, în primul rând, că am șansa să revin în angrenajul echipei naționale, am fost parte a lotului național timp de 10-12 ani de zile, am fost și căpitan, am mers tot timpul cu plăcere la lot, chiar daca rezultatele nu au fost întotdeauna cele așteptate de mine, cel puțin. În al doilea rând, mă bucur că pot să fiu alături de un antrenor cu un CV impresionat, merg în speranța că am ce învăța de la el și să ajut cu ce pot eu lotul național. Îmi doresc foarte mult să facem performanță”.

Trio-ul Markovski – Silvășan – Șapera va debuta pe banca Vulturilor pe 24 noiembrie, la Torino, cu ocazia meciului Italia – România.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.