Închide

ANRE face controale la furnizori de gaze naturale și energie electrică / Investigațiile vizează creșteri nefundamentate de prețurile

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 09, 2023 0 113

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) derulează acțiuni de control la trei furnizori de gaze naturale și șase furnizori de energie electrică, afirmă surse consultate de Economedia. Informația a fost dată în exclusivitate de HotNews. Premierul Marcel Ciolacu cerea vineri dimineață, în deschiderea ședinței de Guvern, ca Ministerul Energiei și ANRE să verifice majorarea prețurilor la gaze, pentru că unii furnizorii au crescut „nefundamentat” prețurile.

„Îi cer domnului ministru al Energiei să se uite cum atenție la ceea ce se întâmplă în privința prețului la gaze. Am văzut că au apărut situații de furnizori care au crescut nefundamentat prețurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut. Este drept că aceste majorări nu se resimt în facturile populației unde există plafonare. dar aceste firme vin apoi la stat ca să le decontăm noi diferența față de prețul plafonat. De aceea, vă rog să verificați situația și sper ca și ANRE să se sesizeze”, a spus Marcel Ciolacu.

HotNews scrie că ANRE a observat că unii furnizori au raportat valori mari în contractele cu clienții finali, iar cantități de energie au fost vândute succesiv, cu scopul de a crește prețul. Companiile riscă amendă de 5% din cifra de afaceri.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare