Închide

Angajații Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi protestează față de impozitarea normei de hrană, la o zi după un protest similar și la Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - iul. 06, 2018 0 77

Aproximativ 100 de angajaţi ai Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi – personal auxiliar, îngrijitori şi infirmiere – au declanşat, vineri, un protest spontan, ei fiind nemulţumiţi că urmează să le fie impozitați banii pe care îi primesc în schimbul bonurilor de masă (norma de hrană), relatează Agerpres, citat de hotnews.ro.

„Protestăm deoarece cei din legislativ au decis să impoziteze cu 45% indemnizaţia de hrană pe care au dat-o ei în locul bonurilor de masă, cum a fost convenit cu liderii de sindicat să primim. Au trimis ANAF pe capul acestei instituţii pentru a recupera aceşti bani, pentru că nu mai are bani bugetul ţării. Şi de unde poţi să îi iei din altă parte, decât de la plătitorii de taxe? Ne iau 45 la sută. Din ce am înţeles noi, este vorba chiar să ia aceşti bani din ultimele trei luni”, a declarat unul dintre protestatari.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că bonurile de masă urmează să fie impozitate cu 40%, iar voucherele de vacanţă cu 10%.

Protestul nu este organizat de sindicaliştii Sanitas.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare