Închide

Analiză Imobiliare.ro: Cumperi sau închiriezi? Cât te costă un apartament în Cluj-Napoca

ActualitateEconomieTop News by Actual de Cluj - sept. 26, 2023 0 624

Cluj-Napoca este cel mai scump oraș din țară atât pentru cumpărători, cât și pentru chiriași, iar numărul proprietăților disponibile efectiv pe piața rezidențială este destul de restrâns. Iată ce buget trebuie să îți aloci pentru a obține un apartament.

Dacă ești interesat de cumpărarea unui apartament în Cluj-Napoca, atunci trebuie să știi că prețurile continuă să crească pe plan local. Pe parcursul lunii trecute avansul a fost cu 1,4% comparativ cu luna iulie.

Prețul mediu solicitat pentru locuințele scoase la vânzare este de 2.452 de euro/mp util, mult peste cel practicat în Capitală sau în alte orașe mari din vestul țării, potrivit datelor Imobiliare.ro, primul și cel mai accesat portal imobiliar din România.

Luna trecută, un avans mai important, cu 2,3% s-a putut observa în cazul apartamentelor noi. Astfel, poți cumpăra la ora actuală un apartament cu 2 camere într-un imobil finalizat recent cu 2.605 euro/mp util.

Vezi aici ce apartamente poți cumpăra la ora actuală în Cluj-Napoca

Dacă vrei să te orientezi, în schimb, către o locuință veche, atunci trebuie să știi că prețul mediu solicitat de proprietari de la cumpărători a ajuns luna trecută la 2.428 de euro/mp util. 

Cât plătești chiria în Cluj-Napoca?

Cele mai scumpe garsoniere din țară sunt disponibile la închiriere în Cluj-Napoca așa că, dacă vrei să te muți într-o astfel de locuință, trebuie să-ți aloci un buget lunar de 320 de euro. De la începutul lui 2023 și până la mijlocul lunii august chiriile s-au scumpit în cazul garsonierelor cu aproape 14%, potrivit datelor Imobiliare.ro.

Vezi aici ce apartamente poți închiria la ora actuală în Cluj-Napoca

Și cele mai scumpe apartamente cu 2 camere se găsesc tot în Cluj-Napoca. Trebuie să scoți din buzunar, în medie, 499 de euro/lună pentru că de la începutul anului chiriile s-au scumpit cu 16% în cazul acestor locuințe.

Pentru apartamentele cu 3 camere, proprietarii solicită un preț mediu de 600 de euro/lună.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu