Închide

Amenzi grele pe drumurile din Cluj într-o singură zi, ieri, într-o acțiune de verificare a transportului de persoane – au fost date aproape trei sute de amenzi iar 19 șoferi au rămas fără permis

Actualitate by Mihai Prodan - mai 28, 2021 0 87

Amenzi grele pe drumurile din Cluj într-o singură zi, ieri, într-o acțiune de verificare a transportului de persoane – au fost date aproape trei sute de amenzi iar 19 șoferi au rămas fără permis.

Acțiunea de ieri a polițiștilor din Cluj s-a concretizat în 291 amenzi date pentru abateri privind circulația pe drumurile publice, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 19 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare, iar alte 29 de amenzi au fost date pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară în condiții de pandemie.

Controlul a fost efectuat de polițiștii rutieri de la Inspectoratul Județean de Poliție.  ”Cu ocazia activităților, a fost verificată legalitatea efectuării acestui tip de transport, precum și respectarea măsurilor de protecție sanitară în timpul efectuării de curse regulate sau speciale de transport public de persoane, însă fără a fi neglijate și alte categorii de participanți la trafic. Obiectivul principal al acțiunii a constat în prevenirea abaterilor referitoare la numărul persoanelor din mijloacele de transport în comun, respectarea prevederilor legale pentru siguranța pasagerilor, dar și respectarea normelor de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2, având în vedere că problematica în această privință este încă actuală și este reglementată de cadrul legal specific prin obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora, alături de spațiile publice închise, spațiile comerciale și în spațiile aglomerate de orice fel”, au explicat aceștia.

Să precizăm că tocmai ieri un microbuz cu opt pasageri s-a răsturnat pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60. Presa a relatat că motivul accidentului au fost, după spusele șoferului, anvelopele uzate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.