Închide

UPDATE Protecția Consumatorilor a aplicat amenzi din pricina neregulilor din zona food court-ului din Iulius Mall / Reprezentanții companiei: „Ne cerem scuze clienţilor şi îi asigurăm că prioritatea noastră este oferirea unor servicii la cele mai înalte standarde. Neregulile au fost remediate”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 21, 2022 0 606

Compania Iulius Mall Cluj a transmis scuze clienților, după ce Protecția Consumatorilor Cluj a comunicat că a aplicat amenzi și a închis zona  food court-ului  din pricina neregulilor descoperite. Reprezentanții companiei au informat că neregulile au fost remediate.

„Pe 20 septembrie 2022, în Iulius Mall s-a desfăşurat un control de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, care a avut susţinerea totală din partea Administraţiei shopping mall-ului şi a operatorilor de alimentaţie publică. În urma controlului, au fost identificate o serie de nereguli, care deja au fost remediate, astfel încât zonele de alimentaţie publică din Iulius Mall sunt funcţionale, cu avizul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj. Ne cerem scuze clienţilor şi îi asigurăm că prioritatea noastră este oferirea unor servicii la cele mai înalte standarde, aşa cum i-am obişnuit până acum. Subliniem faptul că Administrația Iulius Mall Cluj este preocupată constant de respectarea normelor sanitare şi de igienă prevăzute de legislaţia în vigoare.

Iulius Mall Cluj realizează operațiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare cu o frecvență sporită, mai exact de patru ori pe lună, în zona de food court, incluzând spațiile operatorilor, sala de mese, grupurile sanitare din proximitate și alte spații comune. De asemenea, zilnic, după finalizarea programului, în zona food court se efectuează operațiuni complete de curățenie și degresare, atât în spațiile închiriate, cât și pe cele comune. În ciuda tuturor acestor eforturi constante, a îndeplinirii programului de efectuare a dezinsecției în toate locațiile, a respectării etapelor, a frecvenței de realizare a proceselor, a calității și concentrației substanțelor folosite, sunt factori independenți de activitatea noastră care pot genera neconformităţi. Le mulţumim clienţilor pentru fidelitate şi îi aşteptăm să revină cu încredere în food court-ul Iulius Mall.”  – se precizează în comunicarea Iulius Mall Cluj.

Știrea Inițială

Razie a inspectorilor de la Protecția Consumatorilor la mall-ul din Gheorgheni.

Pentru a verifica aspectele semnalate într-o reclamație primită de la consumatori, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor a descins la Iulius Mall, ieri, instituția i-a trimis în control pe inspectorii mai tineri, ca să învețe meserie, în cadrul campaniei Academia Comisarilor. Echipele de control ale CJPC Cluj au extins cercetarea și la alți opt operatori economici care activau în zona de food court și au aplicat nouă amenzi contravenționale în cuantum de 245.000 lei, arată o informare a Protecției Consumatorilor.

Totodată a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare și preparate în valoare de circa 4.500 de lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, pentru operatorul economic proprietar al spațiilor din zona food court, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru cinci operatori economici care activau în zona food court, având închiriate spații aici, oprirea temporară a prestării serviciilor până la la finalizarea lucrărilor de reamenajare, pentru un operator economic care derula șantier de amenajare și, în paralel, blocul alimentar funcționa.

Principalele abateri identificate de comisarii clujeni au fost prezența gândacilor de bucătărie în număr foarte mare în spațiile de tranzit, existența unor căi de acces improprii desfășurării activității de alimentație publică, comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită, schimbarea stării termice a unor produse și preparate, comercializarea unor produse alimentare și preparate fară elemente de identificare-caracterizare, folosirea unor spații de depozitare insalubre cu rugină, aferente produselor din carne refrigerată și preparatelor calde sau reci, precum și a congelatoarelor verticale și orizontale și respectiv utilizarea unor aparate frigorifice insalubre care nu funcționau la parametrii prevăzuți, fiind improprii depozitării produselor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu