Închide

Amenzi de peste jumătate de milion de lei pe șantierele de construcții din Cluj pentru „muncă la negru”

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 22, 2021 0 355

Mai mult de jumătate dintre angajatorii din domeniul construcțiilor controlați într-o săptămână de inspectorii ITM Cluj au fost amendați în urma neregulilor constatate. Un număr de 29 de societăți din cele 74 de firme din domeniul construcțiilor verificate în luna iunie lucrau cu muncitori fără forme legale, motiv pentru care s-au aplicat sancțiuni de 570.000 de lei.

ITM Cluj a desfăşurat, în perioada 9 – 16 iunie, controale la un număr de 74 de angajatori în domeniul construcțiilor din Cluj, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, în urma cărora s-au aplicat sancțiuni de 617.000 lei la un număr de 40 de angajatori.

Cele mai mari amenzi s-au dat pentru munca la negru, adică peste 570.000 lei. La un număr de 29 de angajatori au fost depistate 28 de persoane care prestau  activitate fără forme legale de angajare, iar o persoană a fost găsită în activitate în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial, după cum arată ITM Cluj.

Alte 11 sancțiuni, în valaore de 47.000 lei, s-au aplicat pentru neconformități în domeniul securității și sănătății în munca – lipsa măsurilor de protecție colectivă pentru prevenirea căderilor de la înălțime sau prin goluri tehnologice (lipsă balustrade de protecție sau balustrade incomplete, lipsa plaselor de protecție), neutilizarea  de echipamente individuale de protecție și lipsa autorizației echipamentelor de muncă.

„Au fost sistate 2 locuri de muncă la 2 societăți, pentru pericol grav și iminent de cădere de la înălțime, au fost sistate 11 locuri de munca din cauza neutilizării echipamentelor individuale de protecție și au fost oprite din funcțiune 5 echipamente de muncă la 5 angajatori,  pentru  pericol  grav  și  iminent  de  electrocutare”, a mai informat ITM Cluj.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare