Închide

„Am acceptat cu condiția de a-mi fi asigurată independența deplină” – judecătoarea Dana Gârbovan

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - aug. 23, 2019 0 386

Președintele Uniunii Națioanle a Judecătorilor din România, Dana Gârbovan, afirmă că a acceptat de principiu propunerea premierului Viorica Dăncilă, privind nominalizarea sa ca ministrul al Justiției.

„Am fost contactata de doamna premier Viorica Dancila cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, mai ales pentru a actiona, in limitele competentei, in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane. Am acceptat de principiu propunerea, cu conditia de a-mi fi asigurata independenta deplina in exercitarea mandatului si, de asemenea, ca Presedintele Klaus Iohannis sa fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru ca nu doresc ca Ministerul sa devina subiect de dispute politice si electorale intre palate, ci discutiile publice sa fie pe gasirea de solutii pentru problemele din justitie”, a comentat Dana Gârbovan pe pagina personală de Facebook.

Magistratul a adăugat că pe lângă problema traficului de persoane și a criminalității, justiția are probleme recurente ce nu au fost soluționate, cum sunt cele legate de resursele umane și infrastructură sau de supraaglomerarea instanțelor de judecată și parchetelor, probleme care sunt neglijate de foarte mult timp.

„Sunt deschisă sa colaborez, in ipoteza in care Presedintele Klaus Iohannis este de acord cu numirea, atat cu toti factorii decizionali, cat si cu toti cei interesati, pentru a avea o justitie independenta, eficienta si respectata in România, astfel incat cetateanul sa vada ca drepturile si libertatile sale sunt respectate si protejate”, a mai spus Dana Gârbovan.

Cine este Dana Gârbovan?

Dana Gîrbovan s-a născut la 3 septembrie 1978 la Jibou, a studiat la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca și la Institutul Național al Magistraturii. Și-a început cariera ca judecător stagiar la Judecătoria Zalău, în anul 2001, iar din anul 2008 este judecător la Curtea de Apel Cluj, secția Civilă. Este căsătorită și are doi copii. În anul 2007, Dana Gîrbovan a fondat „Uniunea Națională a Judecătorilor din România” UNJR. Scopul UNJR a fost acela de a activa ca o asociație dinamică, activă, prezentă în spațiul public pe tot ceea ce înseamnă dezbateri privind sistemul judiciar, pentru a indica probleme și pentru a oferi soluții.

Citește și

PSD o va propune pe clujeanca Dana Gârbovan ministru de Justiție

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu