Închide

Alunecare masivă de teren pe Autostrada Transilvania: se ia în calcul inclusiv schimbarea traseului

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 10, 2021 0 524

Asociația Pro Infrastructura atrage atenția: pe Autostrada Transilvania,  între Nădășelu și Zimbor a avut loc o alunecare masivă la km 11+300 și există numeroase zone cu sol instabil care au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori – Bechtel a sărit peste acest tronson și a început lucrările dincolo de Suplacu de Barcău spre graniță și Maltauro căruia i s-a reziliat contractul înainte de a pune o cupă de excavator în teren după ce a cerut costuri suplimentare imense.

Filmarea din dronă cu tot versantul plecat la plimbare aici:

https://youtu.be/cDR0maaOJYs.

Actualul antreprenor general, UMB, în ciuda mobilizării excepționale, nu scapă de problemele majore de consolidare, iar execuția în aceste zone cu instabilitate este fie blocată (ca în cazul alunecării despre care vă vorbim astăzi), fie înregistrează întârzieri și, desigur, costuri în plus, spune asociația.

 

Deși constructorul actual depune toate eforturile pentru consolidarea versanților, soluțiile aplicate până acum nu par a avea rezultate favorabile. Experți desemnați de UMB și de CNAIR caută împreună soluții, luându-se în calcul inclusiv schimbarea traseului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare