Închide

Al doilea eveniment important de conștientizare în domeniul digitalizării, în cadrul proiectului POCU „Competențele digitale – adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest”

ActualitateDezvoltareIT by Actual de Cluj - nov. 16, 2023 0 111

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizarea celui de-al doilea eveniment important de conștientizare în domeniul digitalizării, în cadrul proiectului POCU „Competențele digitale – adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest”, ID 142808

Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România (APFFPR), în calitate de promotor al conceptului de digitalizare în activitatea profesională, anunță finalizarea cu succes a proiectului „Competențele digitale – adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest”, pe care l-a derulat, ca unic Beneficiar, în perioada octombrie 2022-decembrie 2023. Proiectul este co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Ca rezultate finale ale acestui proiect menționăm:

  1. Peste 300 de angajați din IMM-uri din Regiunea Nord-Vest au dobândit competențe digitale de bază și avansate, fiind absolvenți ai cursurilor organizate prin intermediul acestui proiect.
  2. 35 de IMM-uri au primit câte o licență pentru programul informatic Microsoft Project, un beneficiu real în organizarea activităților curente.
  3. Acces nelimitat al IMM-urilor la o Platformă E learning creată, care conferă posibilitatea de implementare a conceptului de învățare la locul de muncă.

În concordanță cu obiectivul general asumat, APFFPR a organizat, în data de 13 noiembrie 2023, cel de-al doilea eveniment de conștientizare în domeniul digitalizării din cadrul proiectului. Evenimentul a avut loc la Cluj-Napoca, în sala de conferințe a Hotelului Radisson Blu, cu începere de la ora 11:00. La eveniment au participat, în calitate de speakeri:

  • – Domnul Sabin Sărmaș – Deputat în Parlamentul României / Președinte Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor a Camerei Deputaților
  • – Domnul Mircea Miheștean – Reprezentant al Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Cluj-Napoca

Prezentările și discuțiile din cadrul evenimentului au avut ca tematică centrală digitalizarea și impactul acesteia asupra fluxurilor de muncă, a interacțiunii dintre instituțiile private și cele publice, precum și importanța formării forței de muncă în domeniul digitalizării. Doamna Steluța Racolța, Președintele APFFPR și Managerul Proiectului, a sintetizat activitățile realizate în perioada de implementare, evidențiind necesitatea și importanța competențelor digitale de bază și avansate, ca bază a eficientizării muncii în cadrul unei companii. 

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de networking, în timpul mesei de prânz oferite tuturor celor prezenți – speakeri și reprezentanți ai IMM-urilor participante la proiect.

Se continuă și se intensifică, astfel, discuția referitoare la stadiul de digitalizare a proceselor și interacțiunilor cu instituțiile statului, deschizîndu-se, totodată, calea către noi oportunități de sprijinire a potențialului de digitalizare din firmele mici și mijlocii de la nivel regional și național.

Manager Proiect

Steluța Racolța

Președinte, Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România

Str. Paul Chinezu, nr.2/1, Cluj-Napoca

0744623582

office@apffp.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu