Închide

Afli foarte ușor unde este secția în care poți să votezi. La Cluj, prezență scăzută la vot

ActualitateDin județPoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iun. 05, 2016 0 928

Noutatea majoră a acestor alegeri constă în faptul că prezența la vot din fiecare secție este centralizată într-o rețea la nivel național, astfel încât să nu mai existe suspiciuni cu privire la fraudarea voturilor. Clujenii mai trebuie să știe că pot afla extrem de simplu numărul secției la care au dreptul să-și exprime votul. Așadar, conform adresei din cartea de indentitate/buletin, fiecare persoană cu drept de vot figurează pe listele uneia dintre cele 181 de secții de votare, de pe raza municipiului Cluj Napoca.

În cazul în care nu știți unde trebuie să votați,  există o aplicație utilă (vezi linkul de jos), care vă indică exact numărul secției și adresa ei. Se introduce numele străzii din buletin, iar aplicația generează imediat adresa secției de votare.

http://e-primariaclujnapoca.ro/alegeri2016/

Prezență scăzută la vot, până la ora 10.00

Până în prezent, în Cluj se înregistreaza o prezență destul de scăzută la vot, de numai 6,1% în comparativ cu județe precum Teleorman (13,9), Olt (12,5) sau Vâlcea (10,8%). În municipiul Cluj Napoca au votat peste 12.960 de persoane (adică un procent de 4,7% din totalul persoanelor cu drept de vot). Liderii partidelor implicate în alegeri, precum și candidații votează în intervalul 9.00-13.00, în cadrul secțiilor arondate zonelor în care aceștia își au domiciliul.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare