Închide

Adrian Dohotaru, fost USR, se întoarce în politică la Partidul Verde, în calitate de președinte executiv

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 30, 2022 0 787

Fost membru USR, cu un mandat de deputat la activ, Adrian Dohotaru – unul dintre cei mai cunoscuți activiști civici din Cluj Napoca – anunță că se întoarce în politică, de această dată în poziția de „președinte executiv” al Partidului Verde (Verzii), formațiune inexistentă în piața politică, care nu e luată în calcul în niciun sondaj de opinie.

Totuși, Dohotaru susține că are planuri cu acest partid care va fi relansat în cadrul unui Congres Extraordinar, ce va avea loc la București, în 3 septembrie.

„Un nou statut, un nou program politic, o nouă echipă de conducere. Un partid deschis spre oameni, spre societatea civilă, contributor activ la proiectul politic al Verzilor europeni. Un partid preocupat onest de construcția unei alternative verzi competitive, atât de necesară în spațiul politic românesc”, se precizează în comunicatul transmis de Dohotaru.

Adrian Dohotaru a spus pentru Actual de Cluj că la acest Congres vor fi prezenți circa 350 de oameni, și că în viitor va fi construită o filiala mai mare și la Cluj, dar și în alte județe.

Dohotaru a demisionat din USR, la scurt timp după ce a ajuns deputat din partea acestei formațiuni politice, în perioada 2016-2020. A plecat din partid, dar a rămas în Parlament ca „independent” cochetând în special cu PSD. Deși a fost curtat pe vremea când Liviu Dragnea conducea PSD, Dohotaru n-a făcut pasul către acest partid. În schimb, și-a anunțat public sprijinul pentru o altă formațiune de stânga: Demos – „Partidul Democrației și Solidarității” – lansat în 2018. Nu e clar ce s-a întâmplat pe parcurs cu acest partid, cert este că Dohotaru n-a mai amintit ulterior nimic despre el.

În ce privește Partidul Verde, acesta a fost fondat de cunoscutul actor și om de televiziune Florin Călinescu, care de altfel a și candidat la alegerile parlamentare din 2020. La Cluj, reprezentant al Partidului Verde a fost până nu demult Mihai Seplecan, personaj care a dispărut de pe scena politică, fost membru PNL și pentru o scurtă perioadă chiar președinte al Consiliului Județean Cluj.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.