Închide

Acuzații dure la adresa Primăriei: șefa de la achiziții are COVID-19 și nimeni n-a dezinfectat birourile, nimeni nu poartă mască

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 14, 2020 0 1673

Un angajat al Primăriei a sesizat situația din Primăria Cluj unde combaterea și măsurile privind prevenirea răspândirii coronavirusului s-ar face doar de formă, în fotografii sau în aparițiile la TV, nu și în birourile angajaților.

Oamenii sunt speriați și spun că stau înghesuiți în birouri, nu au măști și nici dezinfectant la îndemână. Aceasta după ce șefa de la achiziții publice ar fi fost testată pozitiv cu COVID-19. Primăria a confirmat astăzi că o angajată a fost confirmată pozitiv, dar că „nu este nevoie de alte testări suplimentare în Primăria Cluj-Napoca întrucât angajata se afla singură în birou, celelalte două colege aflându-se în concediu de odihnă.”

„Pe lângă viceprimarul Dan Tarcea, care stă în izolare, prin Primărie se vorbește că are coronavirus, iar alți angajați sunt pozitivi. Șefa de la achizitii, L.L, este confirmată cu Covid-19 și pe lângă ea mai mulți. Nu s-a făcut anchetă epidemiologică în niciunul din cele două cazuri știute și confirmate, nu s-au dezinfectat birourile, nu există în birourile din Primărie distanțare socială, nu există nici măcar amărâtul ăla de plexiglas. Pe primar nu îl interesează de angajați, nu se mai dezinfectează în Primărie. La poarta de pe Moților nr. 3 se ia temperatura cu un aparat care arată veșnic 33 de grade sau 35 grade, adică e stricat, temperatura se ia în bataie de joc, selectiv, pe lângă faptul că nu merge aparatul. Nu se dezinfectează holurile, birourile, nu se dau măști sau dezinfectanți angajaților, li se spune că ce, le este frica să nu moară? Dezinfectant nu este în birouri. După ce se umblă cu sute de acte, trebuie să ieși pe hol, unde este pus puțin într-un singur loc la câteva zeci de oameni, nu în fiecare birou,cum ar fi normal într-o Primărie civilizată unde edilul are grijă de angajații lui. În contact cu cei doi au intrat majoritatea angajaților de pe Moților 3. În biroul unde stătea șefa de la achiziții se stătea fără mască, nimeni nu stă cu masca în birouri, doar când se iese pe hol.Acolo e un focar de infecție. Nu s-a luat nicio măsura cu colegii din birou si cu cei care au intrat în contact cu ea, nu au fost testați, trimiși acasă sau alte măsuri, sau cu viceprimarul. Stau în continuare înghesuiți în birou si li s-a zis că nu sunt contacți direcți. Așa are grijă primarul de oamenii lui ! Nu au fost luate măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, se încearcă mușamalizarea! Nu au fost identificați contacții direcți ai celor doi, probabil că se gândesc că nu au cum să transmită mai departe. Că de mască, nici vorbă, doar pe teren, să nu-i vadă lumea și la TV”, a arătat un anagajat al Primăriei într-un e-mail adresat redacției.

Primăria a confirmat astăzi că un angajat, cu ocazia efectuării testării COVID-19 în vederea plecării în concediu în străinătate, a fost depistat pozitiv, complet asimptomatic.

„În urma anchetei epidemiologice efectuate s-a stabilit că nu este nevoie de alte testări suplimentare în Primăria Cluj-Napoca întrucât angajata se afla singură în birou, celelalte două colege aflându-se în concediu de odihnă. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca realizează săptămânal dezinfectarea birourilor și a spațiilor publice, iar purtarea măștii în instituție este obligatorie, conform legii. Angajata urmează recomandările medicale și nu se află la serviciu”, a transmis Biroul- Mass media al Primăriei.

Recent, după ce soția viceprimarului Dan Tarcea a fost depistată pozitiv cu COVID-19, viceprimarul a anunțat că el a fost testat, însă nu are Covid.

Mai mult, primarul Emil Boc a spus că el nu a avut nevoie de nicio testare întrucât nu a fost în contact direct cu vicelele sau cu prefectul Mircea Abrudean,  diagnosticat pozitiv în urmă cu aproape două săptămâni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare