Închide

Acuzat că face blat cu Tișe, fostul președinte al PSD Cluj Alexandru Cordoș a fost înlocuit din funcție / Dîncu, numit oficial de la centru să-și asume răspunderea pentru PSD Cluj

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 17, 2023 0 1083

În cadrul ședinței conducerii centrale a PSD, Vasile Dîncu a fost numit oficial președintele filialei județene Cluj, în regim de interimat, rol dificil pentru fostul ministru al Apărării, dacă este să avem în vedere că mai este doar un an până când încep alegerilor electorale, în condițiile în care organizația PSD Cluj în acest moment e aproape inexistentă în spațiul public.

Potrivit surselor Actual de Cluj, social-democrații de la centru i-au reproșat fostului președinte interimar, Alexandru Cordoș, care este și consilier județean, că menține un blat desăvârșit cu președintele liberal al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și că Dîncu ar fi permis această situație, în ciuda nemulțumirilor exprimate de membrii PSD Cluj cărora pur și simplu li s-a tăiat vocea în opoziție. Cordoș e legat de Tișe mai ales pentru faptul că membri ai familiei sale au fost angajați în structuri/regii subordonate Consiliului Județean, astfel că în forul de ședință, opoziția PSD a fost anihilată complet din 2020, conjunctura ulterioară privind formarea coaliției de guvernare PSD-PNL ajutându-l pe Cordoș să-și acopere și mai bine relație cu Alin Tișe.

De menționat că Alexandru Cordoș a fost mutat în poziția de Secretar general al PSD Cluj, în timp ce Vasile Dîncu a primit mandat de președinte interimar, urmând să-și asume strategia pentru alegerile electorale care vor avea loc în 2024.

În același timp, vechii grei din PSD Cluj au revenit în partid și anunță că sunt pregătiți să reformeze filiala județeană. Impunerea lui Dîncu la șefia PSD Cluj e privită cu încredere de cei mai mulți dintre social-democrații clujeni, cu state vechi în partid. Remus Lăpușan, de exemplu, care plecase în Pro România, a anunțat că 350 de persoane au intrat zilele trecute în PSD Cluj, o parte fiind foști membri ai Pro România, o altă parte oameni care n-au mai avut un parcurs politic. „Suntem pregătiți să ne implicăm și să reformăm PSD Cluj. Veți vedea că lucrurile se vor schimba. Oamenii sunt dispuși să vină către PSD. Acum am adus 350 de membri și vom continua să atragem persoane care au disponibilitate să se implice”, a comentat Remus Lăpușan pentru Actual de Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.