Închide

Actori şi voluntari, în vizită la spitale

ActualitateSocial by Actual de Cluj - iul. 12, 2017 0 275

Spiderman, Elsa, Superman, Albă ca Zăpada și un Minion i-au vizitat pe copiii internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. E vorba, mai precis, de actori şi voluntari implicaţi într-o acţiune din programul ediției „Împarte Bucurie” al proiectului de terapie prin artă, realizat de Asociaţia Create.Act.Enjoy. Prima etapă a proiectului s-a încheiat după două săptămâni petrecute alături de micii pacienți, timp în care actorii și voluntarii asociației au interacționat cu peste 1.500 de copii, părinți, bunici, asistente și medici în cadrul a patru momente artistice itinerante. Urmează vizite la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” şi la Spitalul Clinic de Recuperare

Personajele au colindat saloanele spitalului pentru a dărui flori, baloane, fructe și pentru a-i încuraja pe copii cu povești şi chiar cu un dans. Tot în aceste două săptămâni, 60 de copii și membri ai familiilor lor au participat la cele patru ateliere de terapie prin artă susținute de trainerii Create.Act.Enjo: în spitale au apărut ghivece decorate de copii, în care să răsară flori semănate de ei și marionete din șosete, cu care să-și creeze propriile povești de aventură. Copiii au putut vedea cum arată o astfel de poveste cu păpuși chiar în spital, participând la un spectacol marca Magic Puppet, cu artistul păpușar Florin Suciu-Buh.

„Împarte Bucurie” continuă de săptămâna aceasta la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian”, cooptat anul trecut în proiect, și apoi, la Spitalul Clinic de Recuperare, unde se desfășoară anual încă de la ediția pilot, din 2012. Pentru pacienții acestor două spitale, pe lângă momentele itinerante, ateliere și vizitele individuale „Rudă pentru o Zi”, proiectul va aduce câte un concert de muzică live, în aer liber, cu formațiile Multmult și Alterquator.

Terapia prin artă – Împarte Bucurie este realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, al Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu