Închide

Acțiune de decembrie: o trupă de actori merge în vizită la pacienții internați în trei spitale clujene

Social by Actual de Cluj - dec. 06, 2018 0 36

 

Echipa ONG-ului Create.Act.Enjoy se pregătește de încă o acțiune de sărbători: tinerii și colaboratorii lor vor vizita trei spitale clujene pentru a-i înveseli pe pacienți. Peste 2.000 de pachete cadou vor fi pregătite de echipa și voluntarii asociației pentru oameni aflați în spital. În perioada 8-12 decembrie, proiectul Terapie prin Artă – ediția de Crăciun va avea activități la Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” și Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Dr. Octavian Fodor”.

În week-end, 100 de pacienți care nu au familia alături vor fi vizitați de voluntarii deveniți „Rudă pentru o zi”. „Pachetele cu care „rudele” vor merge în vizită au fost oferite de membri ai comunității locale și vor conține bunătăți care exprimă fără cuvinte sentimentul de grijă față de cei dragi: compot, suc de măr cu cătină, gem și sirop de brad. Voluntarii deveniți rude vor duce cu ei în saloane și cele mai simpatice experiențe de viață, cu care să lege conversații cu pacienții și să-i stimuleze să se gândească la lucrurile care le fac plăcere”, transmit membrii asociației.

Luni, marți și miercuri, actorii vor fi mimi muzicali și vor colinda toate saloanele și cabinetele cu momente artistice de pantomimă, însoțiți de o coloană sonoră „portabilă”. În plus, la Spitalul de Recuperare, pacienții și cadrele medicale se vor putea reuni la parter să asculte un concert cu pianistul Cadmiel Boțac și cu tenorul Denis Ursan, iar la Spitalul Militar pacienții vor fi invitați să se cufunde într-o atmosferă de sărbătoare, la un atelier de lucru manual, unde vor putea face decorațiuni de Crăciun. Toți cei aflați în spitale în cele trei zile vor primi cadouri, lucru posibil prin implicarea, ca voluntari, a angajaților unei companii din oraș, a cărei reprezentantă a descoperit proiectul la prezentarea rezultatelor pentru ediția din vara acestui an, în cadrul unui eveniment public organizat de asociația de artiști.

Proiectul Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy a fost inițiat în 2012 și a pornit cu o ediție pilot la Spitalul de Recuperare. Ediția din vara acestui an a durat 6 săptămâni și s-a desfășurat în patru spitale. Pentru anul viitor, echipa ONG-ului a câștigat finanțări pentru activități în și mai multe spitale clujene și chiar va putea include alte orașe din țară în proiect. Anul acesta, pentru a treia oară, consecutiv, este realizată și ediția de Crăciun a proiectului.

 

Sursa foto: Create.Act.Enjoy

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare