Închide

Accident grav în Cluj, un autocar s-a răsturnat, 9 răniți, elicopter SMURD la fața locului

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 19, 2017 1 2809

Grav accident în această seară în Cluj, pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din județ, unde un autocar cu călători s-a răsturnat după ce o mașină s-a izbit de el.

S-a întâmplat aproape de ora 20 în localitatea Câțcău din Cluj – accidentul a fost atât de grav încât echipajele de urgență au activat Planul Roșul de intervenție, pentru gestionarea evenimentelor cu victime multiple.

Nu mai puțin de nouă persoane au fost duse la spital. Cel mai grav afectat a fost șoferul autoturismului, care a fost preluat de o ambulanță SMURD în stare gravă și dus la spital în Dej iar de acolo, cu elicopterul SMURD, la un spital din Târgu Mureș.

Desfășurarea de forțe a echipajelor de urgență a fost una de amploare: o autospecială pentru transport victime multiple, trei ambulanțe SMURD de terapie intensivă și prim ajutor, două ambulanțe de la Serviciul Județean și două autospeciale de stingere a incendiilor cu modul de descarcerare.

Accidentul a fost provocat de șoferul unui autoturism, care a intrat pe contrasens și s-a izbit de autocarul operat de compania clujeană Fany pe ruta Baia Mare – București.

Să mai spunem că DN1C e al doilea cel mai periculos drum din Cluj, depășit doar de DN1C Turda – Cluj-Napoca – Oradea: de ani de zile aceste două drumuri conduc clasamentele cu cele mai multe accidente grave din județ.

UPDATE 20.07 Directorul companiei de transport, Vlad Sabo, spune într-un comunicat de presă că șoferul aflat la volanul autocarului era unul dintre cei mai experimentați angajați ai companiei, cu 15 ani de experiență și opt ani de când era angajat la această firmă.  „Considerăm că experiența șoferului nostru a fost hotărâtoare pentru siguranța pasagerilor din autobuz. Prezența sa de spirit a făcut ca nicio persoană din autocar să nu sufere răni grave”, a precizat Sabo.

  • Un comentariu

    Scrie un comentariu