Închide

Accesibilitatea locuințelor în țările europene. Câte salarii trebuie să economisească un român pentru achiziția unui apartament

Economie by Actual de Cluj - aug. 27, 2022 0 187

Un român care câștigă salariul mediu pe economie trebuie să economisească un echivalent între șase și opt salarii anuale brute pentru achiziția unei locuințe, potrivit studiului publicat recent de Deloitte Property Index 2022, realizat în 23 de ţări din Europa.

Accesibilitatea unei locuințe se calculează ca număr de salarii medii brute anuale necesare pentru achiziționarea unei noi locuințe, cu o suprafață medie de 70 de metri pătrați în fiecare țară ce a intrat în studiu.

Astfel, potrivit datelor, un român trebuie să economisească un echivalent între șase și opt salarii medii anuale brute pentru a putea achiziționa o locuință. Cu toate că prețul apartamentelor din România este aproape cel mai mic dintre țările care au intrat în studiu, același număr de salarii trebuie să economisească și rezidenții din Letonia, Polonia, Regatul Unit, Bosnia și Herțegovina, Germania și Italia, după cum arată economedia.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags