Închide

Acces gratuit la 3 muzee miercuri, de ziua culturii naționale. Ce ți se mai pregătește

Cultură by Actual de Cluj - ian. 13, 2020 0 705

Acces gratuit miercuri la toate muzeele clujene din subordinea Consiliului Județean – cel de artă, muzeul etnografic și muzeul memorial ”Octavian Goga” din Ciucea, cu ocazia zilei culturii naționale, în 15 martie.

Cele trei muzee asigură miercuri acces gratuit la toate expozițiile și evenimentele pe care le găzduiesc, iar muzeul etnografic organizează în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj în sala ”Reduta” a muzeului, la ora 15, o întâlnire cu muzica și poezia românească. Manifestarea va include un moment folcloric, un recital de poezie și un program de romanțe. În aceeași zi, de la ora 18, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, va avea loc deschiderea oficială a expoziției de grafică și sculptură a artiștilor Florentina și Alexandru Mihai.

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca organizează, tot cu prilejul Zilei Culturii Naționale, inaugurarea secției de inițiere fanfară din Turda precum şi vernisajul expoziţiei absolvenţilor secţiilor de Arte vizuale Turda şi Câmpia Turzii. Evenimentul, inclus în proiectul ,,Şcoala Artelor Turdene”, aflat la ediţia a VI-a – va avea loc în Sala mare a Primăriei Turda, la ora 17.

Să mai precizăm că o altă instituție implicată în activitățile omagiale derulate miercuri este Teatrul de Păpuși ”Puck”, un număr de 12 actori ai secției române vor susține recitaluri de poezie și proză din opera marelui poet Mihai Eminescu, în opt școli gimnaziale și licee din Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Dej și Gherla.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare